Daten met je collega doe je zo

Relaties door Chiara
Kriebels hebben voor een bijzonder persoon kan heerlijk zijn. Maar wat nu als je hartje sneller gaat kloppen door een collega? Hoe houd je zakelijk en privé dan gescheiden? Want schaamteloos flirten op de werkvloer kan echt niet! 
 
Je hebt urenlang weg zitten zwijmelen achter je computerscherm. Fantasietjes over hoe het zou zijn met hem zijn nu eindelijk werkelijkheid geworden. Jij hebt die knappe hunk aan de haak geslagen. En hoe! Jullie daten al een tijdje en het liefst zou je dit in je vrouwelijke collega’s neusjes willen wrijven. Aangezien alle vrouwen op de werkvloer knikkende knietjes krijgen van jullie persoonlijke Mr. Grey op jullie werkvloer, is het moeilijk jouw mond dicht te houden. Maar als jij aan het flikflooien bent met je collega kun je voor jij dit naar buiten brengt, beter eerst zorgen dat dit niet uitloopt op een groot liefdesdrama. Dus ben jij echt verliefd en wordt jullie affaire steeds serieuzer? Lees dan deze ultieme tips!
 
 
… Ga eerst even na hoe serieus jullie affaire is. Zijn jullie allebei even verliefd? Kunnen jullie afspraakjes naar meer leiden? Of is het slechts een spannende verhouding die van korte duur is? Het zou namelijk erg jammer zijn als jouw gevoelens dieper zijn dan die van je collega, of andersom. Jullie komen elkaar nog vaak tegen op de werkvloer! Als het voor één van jullie tijdverdrijf is kan de ander best geraakt zijn en er constant aan herinnert worden. 
 
… Houd jullie affaire in eerste instantie tussen jullie. Wanneer jullie officieel een setje zijn, moeten jullie overwegen wanneer het beste moment is om dit naar buiten te brengen. Is de werksfeer informeel? Dan kunnen jullie best wel mededelen dat jullie een koppel zijn. Is dit niet het geval, dan is het een goed idee om jullie baas of manager in te lichten. Hij weet namelijk het beste of dit een bepaalde impact heeft op jullie team en hoe jullie dit het beste met jullie collega's kunnen delen. 
 
… Werk en privé gescheiden houden wordt nog lastiger nu jij je lover 40 uur extra ziet op je werk. Maar een potje staan vrijen bij de kopieermachine, of ruzie zitten maken tijdens de lunch is natuurlijk een no go. Spreek af dat jullie gesprekken op kantoor alleen werkgerelateerd zijn. Thuis is het tijd voor andere onderwerpen. 
 
… Kijk uit dat jullie niet te klef worden. Besteed ook aandacht aan jullie andere collega’s. Ging je altijd lunchen met je vrouwelijke werkmaatjes? Blijf dit dan ook doen! 
 
… Let op je woorden… Natuurlijk heb jij het ‘t liefst over niets anders dan jouw lover. Maar herinner jezelf eraan dat jouw nieuwe vlam ook de collega is van jouw werkvriendinnen. Zij hebben er geen behoefte aan om bepaalde details te weten over hun mannelijke collega. 
 
…. Omdat jullie elkaar al zo vaak zien op werk, kan het zijn dat jullie de neiging hebben om buiten werk geen uitstapjes meer te plannen. Maar het is juist heel belangrijk dat jullie leuke dingen ondernemen buiten kantooruren om! 
 

… Mochten jullie elkaar toch niet kunnen weerstaan, tease elkaar dan met ondeugende mailtjes of ontmoet elkaar in de bezemkast. Wel alleen als jullie er zeker van zijn dat niemand jullie betrapt! 
 
… Iedereen hoopt dat een relatie nooit eindigt. Maar mochten jullie toch aan het einde van jullie liefdesweg rijden? Maak dan meteen goede afspraken over hoe jullie dit gaan aanpakken. Aangezien jullie elkaar nog dagelijks tegen zullen komen op werk, is het belangrijk dat jullie op één lijn staan. 
 
Ben jij weleens verliefd geweest op een collega?