Eindelijk antwoord: dit is de functie van de twee extra gaatjes in All Stars

Mode & trends door Laura

Wat van origine basketbalschoenen waren zijn al jaren de favoriete ‘aftrappers’ van veel mensen over de hele wereld. All Stars blijven fijn schoeisel. Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren en je kunt ze op ontelbaar veel manieren stylen: van classy tot stoer. Eén ding is altijd een groot mysterie geweest. Wat is de functie van die twee random gaatjes aan de zijkant van de schoen?

Waarvoor zijn de twee gaatjes in All Stars?

Het is geen mode-dingetje dat de twee gaatjes er zitten. Ze hebben daadwerkelijk een functie. De twee extra gaten onderin de Converse-schoen dienen namelijk voor ventileren van de schoen. Hierdoor gaan je voeten minder zweten en stinken. Geen overbodige luxe als het je favoriete en meest gedragen paar schoenen is.

Er zijn All Stars-dragers die beweren dat de gaten ook gebruikt kunnen worden om de schoen extra stevig om je voet te binden. Dat zou je doen door de veters via de binnenkant door de twee gaten te halen. Volgens Het Laatste Nieuws meldt Converse dat dit niet de originele functie is van de twee extra gaatjes, maar dat ze er echt alleen zitten ter ventilatie.

 

Lees ook: Zo gevaarlijk is het eigenlijk om schoenen binnenshuis te dragen