Smullen: Mi­ni-cho­co­chee­se­ca­kes met zout­jes­bo­dem

Eten door Roos

De een houdt van zoet, de ander van hartig. De oplossing? Een zoete cheesecake met een hartige bodem van Allerhande. Voor als je eens écht wilt verrassen. En zeg nu zelf, de combinatie van chocola en zeezout is onweerstaanbaar.

Ingrediënten:

  • 120 g boter
  • 250 g megamix zoutjes (alles behalve de driehoekige kaaszoutjes)
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 g pure chocolade 72%
  • 100 g fudge caramel (zak 200 g)
  • 6 eieren
  • 500 g roomkaas
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g kristalsuiker
  • ½ tl zeezoutvlokken

 Keukenspullen:

  • bakpapier
  • 4 kleine springvormen (Ø 12 cm)
  • keukenmachine

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Maal de zoutjes met de lichte basterdsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Snijd de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen de fudge in zeer kleine blokjes. Splits 3 eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.
  4. Klop de roomkaas met de crème fraîche en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de 3 hele eieren en de 3 eidooiers erdoor. Voeg de gesmolten chocolade en de fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ca. 45 min. in de oven gaar.
  5. Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cake uit de vormpjes. Bestrooi de taartjes met het zeezout.

Tip: Je kunt ook een springvorm (Ø 24 cm) gebruiken. Smullen maar!

Lees ook: Chocoladedag: zo maak je een gigantisch Oreo-koekje

via GIPHY