Lifestyle / Reizen
Reizen

5x de leukste chill-spots in Berlijn

Wie weleens in Berlijn is geweest weet dat je er, naast goed uitgaan, ultiem kunt chillen. Zodra het zonnetje zich laat zien zijn er talloze plekken waar je terecht kunt, van knusse parkjes tot hangouts aan het water. Dit zijn de leukste chill spots die Berlijn te bieden heeft.

Badenschiff

Een zwembad (!) in de Spree, wat wil je nog meer. Voor het ultieme vakantiegevoel hebben ze er een kunststrandje bij gemaakt, waar je met een ijskoud biertje onder het genot van wat deunen kunt relaxen in een ligstoel. Je waant je even aan de Costa del Sol, maar dan gewoon midden in de stad.

 

 

Throwback to Berlin and Badeschiff 🐥 #badeschiff #berlin #party #beachclub #cooltrip

Een bericht dat is gedeeld door @iiramaria op

 

Yaam

Yaam staat voor Young African Art Market en is eigenlijk een grote reaggae bar aan het water. Verwacht reggae muziek, hangmatten en gezellige lampjes. Voor de sportievelingen is er ook een basketbalveldje. Ideaal om sportieve ontblote bovenlijven te spotten, als je het ons vraagt ;).

 

 

✌️☮️

Een bericht gedeeld door Edward Vaugh (@eddievaugh) op

 

Klunkerkranich

Een strandbar, tuin en club bovenop de parkeergarage van een winkelcentrum. Het is de ideale plek als je even wilt ontsnappen aan alle stadsdrukte. Vooral met zonsondergang is dit de place to be voor een drankje, waarna later op de avond de rooftop bar verandert in een club en je kunt dansen tot de zon weer opkomt.

 

 

Club der Visionaere

De naam zegt het al, deze hangout is ook een club en erg populair onder de Berliners. Als je niet van het bestaan af zou weten, zou je er zo voorbijlopen. Je kunt hier de hele dag terecht om op loungebanken aan het water te chillen. Aan het eind van de middag gaat de muziek wat harder en transformeert het schattige terrein in een drukke club. Zomers worden er ook films vertoond op een groot scherm aan de brug.

 

 

#throwback #Berlin #weepingwillow

Een bericht gedeeld door Tom Sumner (@tomtomsum) op

 

Berlin Village Market

Op zondag stroomt menig Berliner richting het Neue Heimat terrein voor de Berlin Village Market. De leukste eettentjes van Berlijn staan hier met een foodtruck en voor vintage liefhebbers is er een grote vintagemarkt. Ook is er vaak live jazzmuziek, DJ’s en optredens. Ideaal voor een relaxte zondagmiddag.

 

 

Naast bovengenoemde locaties zijn er nog genoeg parkjes waar je heerlijk kunt hangen, zoals bijvoorbeeld Spreepark, Monbijoupark en Mauerpark. Haal wat hapjes en drankjes bij de dichtstbijzijnde supermarkt en chillen maar!

Lees ook: 5x de leukste dingen om met je vakantiefoto's te doen