3 x tips om je gezicht écht goed te reinigen

Gezicht door Commerciële Redactie Ze.nl

Je gezicht krijgt op dagelijkse basis heel wat te verduren: de buitenlucht, je make-up, hitte, kou... Eigenlijk is je gelaat een snelle en gemakkelijke afspiegeling van hoe het met je gaat. Denk maar na, misschien krijg je ook wel puistjes als je een keer slecht gegeten hebt en zijn je wallen extra donker bij weinig nachtrust. Je gezicht verdient daarom soms echt wel een beetje extra aandacht! Goede reiniging is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom geven wij je drie tips om je gezicht echt goed te reinigen.

1. Stomen

Je gezicht stomen is een goede en natuurlijke manier om je poriën te openen en te ontdoen van vuil. Ook dieperliggende onzuiverheden worden hiermee aangepakt. Stomen is simpel: kook 1 liter water en giet deze in een pan of schaal. Pak een handdoek en sluit hiermee de ruimte af om je hoofd en de schaal. Probeer rustig te ademen, door je neus in, door je mond uit. Met een druppeltje teatree olie (verkrijgbaar bij de reformwinkel) helpt het ook nog eens goed tegen acné. 

2. Reinigen met een detox nachtmasker

Je gezicht detoxen kan heel gemakkelijk met een 'detox mask'. Het nachtmasker van MUDMASKY® is er bijvoorbeeld zo een: deze is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en ideaal om je gezicht een flinke reiniging te geven. De verse ingrediënten worden al duizenden jaren gebruikt op verschillende continenten en het werkt vrij eenvoudig: de ideale pH voor de huid is 5,5, en dit is het pH-gebalanceerde gezichtsmasker helpt je huid te 'resetten' naar dat ideaal, that’s it! Het werkt om zich te ontdoen van toxinen en bacteriën, zonder de bovenste laag van de huid te beschadigen en behoudt de natuurlijke huidvocht. En waar normale nachtmaskers of -crèmes blijven plakken aan je kussen (niet fris!), trekt dit unieke nachtmasker in 52 seconden in de huid en laat een beschermlaagje achter welke uitdroogt als een plastic laagje. En nog beter: je merkt 's nachts niet eens dat je het op hebt. Hoe het werkt?

1. Was je gezicht en handen
2. Breng een dun laagje op je gezicht
3. Laat het masker gedurende de nachtrust op je gezicht (Minimaal 5 uur, maximaal 10 uur)
4. Spoel ’s morgens het masker af met lauw water
5. Spoel nogmaals, maar dan met koud water

3. Natuurlijke scrub

Een scrub is goed om je gezicht van dode huidcellen te ontdoen en ook nog eens heel budgetproof: je kunt 'm namelijk zelf maken. Anders dan bij gewone scrubs is het belangrijk dat een gezichtsscrub wat fijner is: de huid van je gezicht verdient immers een zachte behandeling. Heb je veel last van acné? Dan is een scrub af te raden: een milde scrub kan dan al irritaties opleveren. Een natuurlijke scrub kun je zelf maken van bijvoorbeeld honing. Dit werkt als volgt: doe een eetlepel honing, 2 eetlepels amandelmeel en 1 theelepel citroensap in een kom. Breng het aan op je gezicht en maak zachte draaiende bewegingen. Spoel je gezicht af met lauwwarm water.

Lees ook: 7 middeltjes tegen acne: van bietensap tot aardappel