20 x De gekste doodsoorzaken ooit

Lichaam door Michelle Bakker
1 van 4

Laten we er even een clichétje in gooien: het enige ding dat zeker is in het leven is dat je dood gaat. Maar hoe, dat is vaak de vraag. En dat je soms op een wel heel onfortuinlijke manier aan je einde kunt komen, bewijzen deze twintig meest bijzondere doodsoorzaken ooit. Want verdrinken in een vijf meter diepe put vol poep? Liever niet... 

1. De Canadese advocaat Garry Hoy wilde bewijzen dat het glas op de 24e etage van het kantoor waar hij werkte onbreekbaar was. Het glas bleek inderdaad onbreekbaar, maar het viel wel uit het frame waardoor hij alsnog te pletter viel. 

2. Clement Vallandigham was een advocaat in de 19e eeuw die zichzelf per ongeluk door zijn hoofd schoot toen hij wilde laten zien dat het betreffende slachtoffer zichzelf waarschijnlijk door zijn hoofd had geschoten in plaats van vermoord te zijn. 

3. De Braziliaan Joao Maria de Souza overleed in 2014 toen een koe door zijn dak zakte en op hem viel toen hij sliep.

4. Monica Meyer, burgemeester van Betterton in het Amerikaanse Maryland, overleed toen ze de riooltanks van de stad aan het controleren was. Ze verdronk in bijna 5 meter aan poep en plas. 

5. De eigenaar van het bedrijf dat Segways maakt overleed in 2010 toen hij van een rots afreed… met een Segway.