Dit zijn de leukste banen als je dol op eten bent

Werk & studie door Laura

Ze zeggen wel eens dat je de droombaan hebt gevonden als je van je hobby je beroep kan maken. Is eten jouw lust en je leven? Jaag je dromen na en kies één van deze toffe banen.

Flavor Guru

De beste baan ter wereld heeft Peter Lind. Geen twijfel over mogelijk. Deze gelukkige man is namelijk de Primal ice cream therapist bij Ben & Jerry’s. Geen grap, dat is hoe zijn functie heet. En die houdt in dat hij ongeveer 15 tot 25 ijssmaken per dag test. Wát een leven!

Jurylid van taartenbakwedstrijd

Meer een eter dan een kok? Wat is er dan fijner om allerlei lekkernijen die iemand anders heeft gecreëerd te proeven. Kom maar dooooor!

via GIPHY

Foodblogger/-redacteur

Het leventje van een blogger of redacteur is niet mis. Reken maar dat jij als eerste de lekkerste chocolade, koekjes en andere versnaperingen toegestuurd krijgt. En wat dacht je van al die etentjes waarvoor je uitgenodigd wordt. Gratis dineren op de tofste locaties bij de beste restaurants? Yes, please!

Eetwedstrijd deelnemer

Is eten je grootste hobby en kun je vooral heel veel en heel snel eten? Een baan is het niet, maar je kunt wel een serieus zakcentje bijverdienen met eetwedstrijden. Bij het WK frikandelleneten 2017 in Schiedam heeft een Belg 23 frikandellen binnen een uur weg gewerkt. Hij won daarmee onder andere € 150 cash en € 150 tattoo tegoed. Even oefenen en jij kan dat vast beter.

via GIPHY

Kok/banketbakker

Of course! Dit beroep mag natuurlijk niet uit het lijstje ontbreken. Als kok of banketbakker ben je vooral bezig met het bereiden van het eten, maar er valt natuurlijk genoeg voor te proeven. Bovendien heb je toegang tot de lekkerste en beste ingrediënten. Soms komt een gerecht of gebakje wel eens niet klantwaardig uit de verf, maar zonde om helemaal weg te gooien toch…?

Missen we nog een geweldige baan voor foodies? Laat een reactie achter met je suggestie.

Lees ook: 3 x verrassend lekkere ideeën voor op je boterham