Beauty / Make-up
Make-up

Zwemmen met make-up? Dat doe je het beste zo

Je bent op vakantie of je hebt vrij en na een hele dag flaneren aan de zijkant van het zwembad of op het strand vind jij het hoog tijd om af te koelen in het water. Heerlijk, zo'n frisse duik! Ook in je badpak wil je er zo flawless mogelijk uitzien, dus helemaal makeuploos is misschien geen optie. Ook al lijkt dat wel het beste, zwemmen met make-up hoeft echt niet zo slecht te zijn. Als je het maar op de goede manier doet. 

Zwemmen met make-up: een slim idee?

Maak je huid schoon

Duik je het water in voor een frisse duik? Bedenk dan dat je het beste je gezicht even schoon kunt maken wanneer je het water weer uit komt. Dit geldt zowel voor water met chloor als voor zout zeewater. Als make-up tegelijk met je natte huid opdroogt, kan dit namelijk zorgen voor irritatie en zullen bacterien zich op je huid nestelen. 

Waterproof en SPF

Ook al blijft helemaal make-uploos de beste optie, het hoeft niet perse slecht te zijn. De truc is om allereerst een zonnebrand op je gezicht te doen om vervolgens waterproof make-up aan te brengen met een SPF-factor. Je wilt er immers niet uitzien als een natte panda als je het water uitkomt, dus een mascara dat op z'n plek blijft zitten is wel wenselijk. 

Lees ook: Help! 10 tips tegen (overmatig) zweten