Zo houd je wespen op afstand

Lifestyle door Laura

Je bent neergestreken op je loungeset en je drankje staat nét voor je neus en hoppa… Een wesp heeft jouw glaasje fris of wijn in no time gekaapt. Lekker is dat. Het gebeurt nu al en zal deze zomer waarschijnlijk veel vaker gebeuren. Wapen jezelf tegen de terroriserende wespen met deze tips.

Don'ts

Gebruik géén wespenval met zoete geuren. Dit vangt de wesp wel, maar het trekt ze ook juist aan. Ze kunnen net zo goed op jouw zoete eten en drinken afkomen als op de val.

Do:

  • Wespen houden niet van rook. Houd ze op afstand door op verschillende plekken wierook te branden. Zo ruikt het in ieder geval wel lekker voor jou.
  • Snijdt een citroen in een paar schijfjes. Leg de schijfjes in een bakje en steek er kruidnagels in. Warm het even op in de magnetron. Door de warmte komt de geur nog sterker vrij. Wespen hebben namelijk een hekel aan de geur van citrus en kruidnagels.
  • Neem je buitentafels af met azijn. Wespen haten de lucht en zullen niet komen loeren tijdens het eten.
  • Wespen zullen niet in de buurt komen van een ander nest. Koop een nepnest en hang deze op een goed zichtbare plek in de tuin op. Je kunt ook zelf een nepnest maken met een papieren lantaarn of een papieren bruine zak. De insecten zullen het verschil niet merken.
  • Gooi wat ongebruikte vermalen koffie in een bakje en steek dat aan. Het ruikt even niet prettig, maar de wespen zullen in ieder geval wegblijven.
  • Zet een bakje met ammoniak op je terras. Wespen haten de sterke geur.

Zo, kun jij weer ongestoord genieten van je drankje.

via GIPHY

Lees ook: 5 kleuren waardoor je bruiner lijkt