Planten beschermen tijdens je vakantie doe je zo

Lifestyle door Romy

Je wil je planten beschermen tijdens je vakantie, maar je hebt niemand die ze water kan geven tussendoor. Hoe doe je dat dan? We hebben wat tips voor je klaarstaan voor hoe je je planten kan beschermen als je weg bent.

Tips om je planten te beschermen

Je wil natuurlijk niet terugkomen van je vakantie met dode planten in je woonkamer. Maar je buurvrouw is ook niet thuis in die periode. Wat doe je dan? Lees snel verder!

Licht verminderen

Hoe minder licht je planten krijgen, des te groter de kans is dat je planten het overleven. Ze hebben namelijk minder water nodig voor de fotosynthese. Je planten hoeven niet gelijk in de kelder, maar een paar meter van het raam vandaan met de gordijnen dicht helpt al veel.

Geef genoeg water voordat je gaat

Zorg voor vertrek dat je planten genoeg water hebben. Je kan je planten (mits ze niet te groot zijn) even onder de kraan zetten. Zorg wel dat de pot niet in het water komt te staan, want dan hebben ze te veel water gekregen. Zo houden je plantjes het iets langer vol als ze geen liefdevolle aandacht van jou krijgen.

Maak een automatisch watergeefsysteem

Nu denk je waarschijnlijk: hoe doe ik dit dan? Het klinkt ingewikkelder dan dat het is. Stop een theedoek in een fles die vol is met water en leg de sok vervolgens op de aarde van de plant. Zo blijft de plant altijd vochtig. We hebben hieronder een filmpje met uitleg voor je klaargezet.

@anthuriuminfo Self-watering hack while on holiday! #selfwatering #plant #anthurium #holiday #vacation #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #howto #planthack #vakantie #opreis #planten #tip ♬ Hey Lover - The Daughters Of Eve

Geen voeding

Extra voeding voor je plant zorgt ervoor dat je plant ook meer water nodig heeft. Geef dus even geen voeding voordat je gaat, want de plant gaat anders flink groeien. Als je plant extra gaat groeien, heeft het ook weer water nodig. Als je voeding geeft aan jouw planten is het verstandig om hier een week voordat je op vakantie gaat mee te stoppen.

Zorg voor gezelligheid

Planten willen ook niet alleen zijn en houden van gezelschap. Wanneer je plant dichtbij andere planten staat, creëert het meer luchtvochtigheid. Je planten gaan daar erg goed op. Zet bijvoorbeeld je planten in de badkamer bij elkaar. Ze vinden het fijn als ze in een kleine ruimte dicht op elkaar staan.