5 tips om meer sfeer in je badkamer te krijgen

Lifestyle door Elsemieke

Ken je dat gevoel dat je je woonomgeving compleet wil veranderen zonder dat dat je te veel geld gaat kosten? Je bent niet de enige: in de afgelopen jaren zijn veel Nederlanders aan het verbouwen geslagen

Waar de één een complete home make-over heeft laten doen, houdt de ander het bij het veranderen van de slaapkamer, woonkamer of badkamer. Je badkamer veranderen zonder de volledige ruimte af te breken en opnieuw op te bouwen lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Met de tips in dit artikel krijg je binnen no time meer sfeer in je badkamer. Denk aan het veranderen van je badkamermeubels of van het toevoegen van luxe badartikelen.

1. Houten badkamermeubels in je badkamer

Als er één materiaal is waar je instant sfeer mee creëert in een ruimte dan is het wel hout. Veel mensen weten niet dat hout ook het ideale materiaal is voor de badkamer. Scoor bijvoorbeeld een paar nieuwe houten badkamermeubels om de sfeer in de badkamer direct warmer te maken. Denk hierbij aan houten kastjes en toiletmeubels, maar ook aan houten accessoires en wastafelbladen met een houtlook. Neem een kijkje bij BadkamerXXL voor meer inspiratie voor je badkamermeubels. Vind je houten meubels iets te veel van het goede? Ga dan voor houten accenten, zoals houten planken aan de muur en houten bakjes bij de spiegel; ook daarmee zorg je al voor veel meer sfeer.

2. Kies voor warme aardse kleuren op de muur

Uiteraard is hout niet het enige waar je sfeer mee kunt maken in een ruimte. De kleuren op de muren doen ook heel veel met een ruimte. De meeste mensen hebben witte muren in hun badkamer omdat dit er hygiënisch uitziet, maar wist je dat je direct voor meer sfeer zorgt wanneer je voor een warme aardse kleur op de muur gaat? Er zijn vandaag de dag verschillende modekleuren die tijdloos zijn én die voor dit effect kunnen zorgen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan terracotta, beige en okergeel. Ook andere aardse tinten zoals taupe en bruin doen het goed wanneer het om sfeerverhoging gaat. Combineer twee kleuren met elkaar voor een natuurlijk geheel. Terracotta en beige passen bijvoorbeeld heel goed bij elkaar.

3. Zorg voor sfeervolle badkamerverlichting

Waar je ook zeker aan moet denken, is de juiste badkamerverlichting. Je kunt nog zulke mooie houten badkamermeubels hebben en zo’n mooie kleur op de muren hebben; met felle TL-verlichting of andere felle lampen zie je de warmte in die ruimte niet terug. Let daarom goed op wat voor soort lampen je koopt. Muurverlichting kan bijvoorbeeld heel sfeervol zijn wanneer je het combineert met een lamp met warm licht. Spotjes zijn ook ideaal wanneer je voor de juiste warmte van verlichting gaat. Denk daarnaast zeker aan een mooie staande lamp of een opvallende hanglamp als eyecatcher van de ruimte. Lampen van rotan of bamboe passen heel goed in een badkamer met een warme sfeer.

4. Planten in je badkamer zijn altijd een goed idee

Wanneer we het over sfeer hebben, hebben we het niet alleen over kleuren, lampen en materialen. Je mag ook zeker kijken naar diverse accessoires om zo’n sfeervolle badkamer af te maken. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor groen in en rondom je huis. Zo worden planten in diverse formaten al een paar jaar massaal naar binnen gehaald. Ook de badkamer is de ideale plek voor een paar grote en kleine planten. Het grote voordeel van deze groene vrienden is dat ze niet alleen voor meer ambiance zorgen, maar dat ze ook nog eens luchtzuiverend werken. Dat is ideaal in een toch vaak vochtige ruimte zoals een badkamer. Daarbij is er zoveel keuze in planten dat je altijd wel voor een mooi en sfeervol exemplaar kunt gaan.

5. Voeg luxe badartikelen toe aan je badkamer

Tot slot nog een simpele tip waarmee je zonder al te veel geld uit te geven toch iets kunt veranderen aan de sfeer in je badkamer: voeg luxe badartikelen toe aan je badkamer. Dat doet echt meer aan de sfeer dan je misschien denkt! De kans is groot dat je instant blij wordt van luxe shampoo of heerlijk geurende douchegel wanneer je onder de douche staat. Dat gevoel herken je misschien wel van hotels waar je wel eens slaapt en waar je allerlei fijne producten in de badkamer kunt gebruiken. Het is heel simpel en vaak niet eens zo duur om alle badartikelen thuis te vervangen met een paar luxe producten van een fijn merk. Dat zorgt automatisch voor meer sfeer in de badkamer, aangezien dergelijke items er vaak ook nog eens stijlvol uitzien.