Lifestyle
Lifestyle

Waarom zoenen we eigenlijk met onze ogen dicht?


Een zoen staat voor intimiteit, affectie en toenadering en is iets wat wij allemaal graag doen. Een goede zoen staat gelijk aan duizend woorden. Oogjes dicht en zoenen maar, is hoe het altijd gaat. Maar waarom doen wij altijd onze ogen dicht tijdens het zoenen?
 
Weinig mensen hebben oogcontact tijdens het zoenen, maar waarom is dat toch? Tot nu toe hebben de meeste mensen gewoonweg geaccepteerd dat je zoent met je ogen dicht.  Zo gaat het nou eenmaal. Toch is hier de wetenschap even bijgehaald met een studie.


Hersenen
Psychologen hebben inmiddels ondervonden waarom de ogen direct sluiten wanneer de lippen elkaar raken. Guess what... Het blijkt dat hersenen niet erg goed zijn in multitasken. Hersenen kunnen namelijk niet zo goed omgaan met twee dingen tegelijk. De studie werd uitgevoerd door Royal Holloway University of London en de conclusie die uit deze studie is voortgevloeid, is het feit dat hersenen het soms zwaar te verduren hebben als het aankomt op meerdere dingen tegelijk doen.

Geen twee dingen tegelijk
Psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy hebben ontdekt dat het bewustzijn afhankelijk is van het niveau van de perceptuele lading wanneer we iets tegelijk willen doen. De analyse van het onderzoek toonde aan dat mensen minder reageren op aanrakingen wanneer de ogen meer werk te doen hebben. Deze resultaten zouden kunnen verklaren waarom je meteen de ogen dichtdoet wanneer je volledig op wil gaan in de zoen.
 
Zoen jij ook altijd met je ogen dicht?