Lifestyle
Lifestyle

Zo ben je in 5 minuten kantoor-ready als je je verslaapt


No! Heb jij je nu wéér verslapen? Hoe kan op tijd opstaan zo moeilijk voor je zijn? Je zou willen dat je nu wist hoe je binnen vijf minuten kant en klaar op de fiets zit en op kantoor kunt verschijnen alsof er niks aan de hand is.

Whaaa! Waarom is die wekker niet afgegaan? Hoezo heeft je vriend je niet wakker gemaakt? Hoezo ben je niet wakker geworden door het zonlicht dat -niet te missen- door de gordijnen schijnt? Je hebt nog vijf minuten om jezelf op te pimpen en de nachtlook achter je te laten. Waarom overkomt jou dit nou weer? GEEN PANIEK, GÉÉN PANIEK!!! Blijven ademen. Via je neus naar binnen, via de mond weer naar buiten. Stressen heeft geen zin, dat werkt alleen maar averechts. Die klok kun je niet terug draaien – kon dat maar. Met deze tips ben je binnen vijf minuten toch weer een soort van het mannetje.


1. Douchen? Vandaag even niet, dat duurt echt te lang. Ga even snel met een washandje aan de haal als het echt niet anders kan, maar onder de douche vergeet je de tijd. Tijd die je nu even niet hebt. En vergeet de deo niet. Busladingen deo heb je nodig om de nacht achter je te kunnen laten.

2. Je moet ALTIJD theelepeltjes in de vriezer hebben liggen. Druk ze zachtjes onder je ogen (op je wallen). 1) je bent meteen wakker en 2) je wallen zullen slinken. Hoeveel ze zullen slinken kunnen we niet beloven, maar alle beetjes helpen.

3. Zorg dat je altijd een paar outfits in je telefoon hebt omschreven of alvast in setjes hebt klaarliggen in de kast voor het geval dat. Outfits die je zonder nadenken zo uit de kast kunt grissen. Heb er minimaal drie paraat: één voor stervenskoud weer, één voor zweet weer en één voor chill weer.

4. Zorg dat je wenkbrauwen en je huid optimaal zijn, de rest is bijzaak. Dat zijn namelijk de eigenschappen waarmee je een verpletterende eerste indruk achterlaat. Even tussen ons: wist je dat wenkbrauwen tot wel 70% jouw uitstraling kunnen bepalen? Begin dus met die streepjes boven je ogen.


5. Spuit even snel een walm droogshampoo in je haar en duw de hele bende in een hoge knot recht bovenop je kop. Ga voor de nonchalante look. Je hebt weinig keus kunnen we je vertellen.

6. Heb je nog een beetje tijd over? Ga dan verder met het beschilderen van de rest van je gezicht. Geen geklungel met kwastjes en penselen. Pak de blush kwast en doe daar alles mee: een gezonde blush, highlighter, oogschaduw. Girl, er gaat een wéreld voor je open.

7. Nog wat rest-tijd? Ga dan ook nog even voor een likje mascara en je bent gewoon alweer klaar!

8. Red je het ondanks deze superhandige tips nog steeds niet? Bel gewoon even je werk en leg eerlijk uit wat jou is overkomen. Eerlijkheid kan iedereen waarderen en je verslapen kan zelfs de beste overkomen. Accepteert je baas dit niet? Denk er dan eens over na om een andere baan te zoeken.

Wat was jouw ergste verslaap-ervaring?