Een tatoeage voor een jaar? Het kan binnenkort!

Fashion door Annelot

Een tatoeage neem je niet zomaar. De inkt blijft voor altijd in je huid zitten, waardoor de meeste mensen wel even twee keer nadenken voor ze er eentje nemen. Misschien is een infinity-teken over tien jaar toch niet zo leuk meer. Of loop je nog jaren lang met de naam van je ex op je lijf. Durf jij het toch niet aan om een permanente tattoo te nemen? Dan hebben we goed nieuws voor je: er bestaat nu een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om een tijdelijke tatoeage te nemen.

Nét echt en niet permanent: Ephernal Tattoos is een nieuwe vorm van tattoo-inkt die anders is dan de traditionele soort. De moleculen in de inkt zijn veel kleiner en blijven daardoor minder lang op je huid zitten. De inkt is gemaakt van biologisch materiaal en breekt vanzelf af na ongeveer één jaar. Als je de tattoo eerder zat bent, kan een tattoo artist hem heel makkelijk voor je verwijderen. Ze laten ook geen littekens achter zoals gewone tatoeages.

De tatoeages worden met speciale apparatuur gezet en in de zomer van 2018 kun je in New York voor het eerst een Ephernal Tattoo laten zetten. Houd de website in de gaten, zodat je weet wanneer het mogelijk wordt om zo'n tijdelijke tatoeage wat dichter bij huis te laten zetten. Een gemiddelde tattoo gaat tussen de 50 tot 100 dollar kosten.

Lees ook: Tattoo Tuesday: 15 x de leukste tatoeages op je enkel