Iris (34) doet aan BDSM: 'De eerste keer dat ik werd vastgebonden zal ik nooit vergeten'

Liefde door Annelot

De 34-jarige Iris heeft haar onderdanige gevoelens lang onderdrukt, maar sinds een aantal jaar doet ze aan BDSM, een afkorting voor bondage & discipline, dominantie & submissie en sadisme & masochisme. Ze doet dit niet een donkere kelder vol met martelwerktuigen, maar gewoon in de slaapkamer samen met haar vriend. Voor de buitenwereld houden ze dit liever geheim.

iris bdsm

Iris: “Ik heb altijd al van ruwe seks gehouden, maar toen ik een jaar of 30 was, durfde ik er pas écht voor uit te komen. Daarvoor was ik altijd bang dat vriendjes het raar zouden vinden om mij ruw te behandelen en de relatie daarom zouden verbreken. Toch kon ik het niet langer onderdrukken, want ik werd niet gelukkig van een standaard seksleven. Toen ik een keer op internet een verhaal tegenkwam van iemand die aan BDSM deed, vielen opeens alle puzzelstukjes op zijn plek. Ik was dus niet de enige met onderdanige gevoelens. Het verhaal ging over een sub, een afkorting voor submissive, oftewel de onderdanige partij binnen BDSM. Wat zij deed, wilde ik ook!”

Experimenteren

“Ik kon er voor mezelf niet meer onderuit en vertelde het aan mijn vriend. Hij reageerde daar heel goed op en had allang door dat ik niet vies was van een beetje kinky seks. Toch was het voor hem wel even wennen om te horen dat ik graag aan BDSM zou willen doen. Maar nadat hij het een beetje had verwerkt, wilde hij er wel mee experimenteren. Ik was dolblij en samen gingen we aan de slag. We kochten niet meteen dure speeltjes, maar gebruikten dingen die we in huis hadden zoals een pollepel, touw en een mattenklopper.”

“De eerste keer dat ik werd vastgebonden zal ik nooit vergeten. Het was allemaal een beetje onhandig, maar toen ik eenmaal vastgebonden op bed lag, werd ik overdonderd door een intense geilheid die ik nooit eerder had gevoeld. Het was fantastisch om zo machteloos te zijn. Je kunt helemaal niets, maar je hoeft ook niets. Het was een intense ervaring!”

“Inmiddels zijn we redelijk gevorderd en gebruiken we ook handboeien, maskers en speciaal touw, dat niet teveel in je huid snijdt. Ik vind het ontzettend geil om onderdanig te zijn tijdens de seks. Mijn vriend, die ik tijdens het spelen Meester noem, zegt tegen me wat ik moet doen en pakt me vaak hardhandig aan. Dit doen we ongeveer twee keer in de week. Achteraf praten we er vaak over en vertellen we elkaar wat we lekker vonden of juist vervelend. Ook hebben we een stopwoord afgesproken, voor als het echt te ver gaat. Dat is gelukkig nog nooit voorgekomen.”

Bont en blauw

“Het werkt voor mij echt verslavend om me te laten domineren. We bouwen het altijd wel rustig op, maar uiteindelijk word ik wel hard geslagen en uitgescholden. Dat vind ik heerlijk! Ik kom vaak meerdere keren klaar en na afloop ben ik bont en blauw. Elke keer als ik ga zitten en er een pijnscheut door me heen gaat, word ik weer herinnerd aan een fijne avond met mijn vriend.”

“Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn realtie en om het feit dat mijn vriend het zo goed opgepakt heeft. Hij kan de dominerende rol in de BDSM nu moeiteloos aannemen. Als hij er niet geweest was om samen met mij te experimenteren had het zomaar verkeerd kunnen aflopen. Met een gevaarlijk type die misbruik van mij zou willen maken, bijvoorbeeld. Mijn vriend is buiten de kinky spelletjes ontzettend lief en we liggen heel vaak samen te knuffelen in bed. Ook doen we nog gewoon aan vanille seks. Dat is soms best lekker."

Geheim

“Naar de buitenwereld durf ik mijn seksuele voorkeur nog niet uit te spreken. Ik heb een baan met veel verantwoordelijkheid en een leuke vriendenkring. Dat wil ik niet op het spel zetten. Toch zie ik mezelf deze levensstijl niet snel opgeven. Als mijn relatie misschien ooit overgaat, zou ik dit ook weer in een volgende relatie willen. Ik denk niet dat ik er ooit genoeg van zal hebben. Sterker nog: ik wilde dat ik dit járen eerder had ontdekt.”

Lees ook: Lisanne (32) is altijd seksueel opgewonden: ‘Mijn lichaam wil seks, maar ik niet’