Lifestyle / Eten
Eten

6 x de lekkerste recepten voor drankjes zonder alcohol

In verwachting, de bob of gewoon zin in een heerlijk, verfrissend zomerdrankje? Een mocktail is het antwoord. Een cocktail, maar dan zonder alcohol. We hebben 6 lekkere recepten voor je gezocht. Laat die zomer maar komen!

recepten mocktails drankjes zonder alchohol

Ananas punch met aardbei en munt

Ingrediënten (voor een grote kan):

350 ml ananassap

170 ml limonade van limoen

700 ml Schweppes

5 takken munt ter garnering

IJsklontjes

Stukjes fruit: watermeloen, ananas, aardbei, limoen, sinaasappel, blauwe bes

 

Bereiding:

Meng de ananassap, limonade en Schweppes in een grote kan. Voeg ijsklontjes toe naar wens. Snijd fruit in vierkanten en driehoeken. Gooi alle stukken fruit erbij en garneer met takjes munt.

Bron

 

Limoen lavendel mocktail

Ingrediënten:

120 ml water

100 gr suiker

1 el gedroogde lavendel

60 ml verse limoensap

1/4 el Grenadine limonade

 

Bereiding:

Meng 120 ml water, 100 gram suiker en 1 eetlepel gedroogde lavendel in een pan. Warm op tot het kookt en zet dan gelijk het vuur uit. Laat het mengsel afkoelen in de pan en zeef daarna de stukken lavendel eruit. Meng 60 ml verse limoensap, 1/4 eetlepel Grenadine limonade en de afgekoelde lavendelsiroop in een grote kan. Garneer met een takje lavendel en voilà!

Bron

 

Ombre granaatappel

Ingrediënten (per glas):

120 ml grapefruit juice

1 blikje Sprite of 7Up

2 et suikersiroop

Grenadine limonadesiroop

IJsklontjes

 

Bereiding

Schenk het grapefruitsap en twee 2 eetlepels suikersiroop in het glas. Vul het glas voorzichtig bijna tot de rand met Sprite of 7Up en voeg een theelepel grenadine siroop toe. Deze zakt naar de bodem en zo ontstaat het ombre-effect. Laat twee ijsklontjes rustig in het glas zakken. Schud of roer niet in het glas, dan gaat het ombre effect verloren.

Bron

 

Virgin Watermeloen Mojito

Ingrediënten (2 glazen):

Gesneden watermeloen

Sap uit 2 limoenen

1,5 tl suiker

Muntblaadjes

IJsklontjes

Ginger Ale

Spuitwater

 

Bereiding:

Blend de watermeloen, limoensap en 1 theelepel suiker in de blender tot het glad is. Stamp twee muntblaadjes in de onderkant van elk glas en voeg een kwart theelepel suiker toe. Voeg nu de puree uit de blender toe tot de helft van het glas. Voeg ijsklontjes toe en een scheut ginger ale. Vul de rest van het glas op met spuitwater. Roer even door alle ingrediënten te combineren. Garneer met munt en een schijfje watermeloen.

Bron 

 

Sparkling Cranberry mocktail

Ingrediënten (voor twee glazen):

1 verpakking bevroren cranberries

240 ml water

200 gram suiker

700 ml sparkling limoen frisdrank

Cranberry siroop

 

Bereiding Cranberry siroop

Vermaal bevroren cranberries in een blender. Voeg suiker, water en de cranberries in een pan tot de suiker is opgelost. Verwijder van vuur en haal de grove stukken cranberries uit de siroop met een zeef.

Bereiding cocktail:

Vul twee hoge glazen met ijs en zo’n 60 ml bevroren cranberries. Voeg twee eetlepels cranberry siroop aan elk glas. Vul de glazen op met de frisdrank en garneer met een schijfje limoen en extra cranberries.

Bron

 

Komkommer, limoen en vlierbloesem mocktail

Ingrediënten:

250ml Belvoir vlierboesem limonade

1,5 komkommer

600ml bruizend water

Sap uit 4 limoenen

Handvol muntblaadjes

IJsklontjes

 

Bereiding:

Schil de komkommer. Snijd nu vier lange plakken komkommer. Rol deze op om een komkommerrolletje ter garnering te maken. Snijd nu de rest van de komkommer in grote stukken en stop ze in de blender met 12 muntblaadjes. Zet een zeef over een grote kom en giet het mengsel uit de blender hierin. Gebruik een houten lepel om zoveel mogelijk sap uit het mengsel te drukken. Je houdt ongeveer 250 ml sap over. Meng dit sap met het vlierbloesem siroop en de limoensap in een kan. Giet over in vier longdrink glazen. Vul deze met ijsklontjes en leng aan met bruizend water. Garneer met munt, komkommerrolletje en een rietje.

Bron

 

Lees ook: Dieetproof alcoholische drankjes