ZeBlundert: dit zijn jullie gênantste Facebook blunders

Lifestyle door Annelot

Het gebeurt ons allemaal weleens: een blunder op Facebook. Daarna kun je waarschijnlijk wel door de grond zakken want je héle vriendennetwerk (inclusief collega’s) is getuige van jouw domme actie. Gelukkig heb je veel mensen waarschijnlijk een lachbui bezorgd en dat is ook wat waard toch? Elke week delen een aantal van onze lezeressen hun blunders. Deze keer vertellen ze over hun gênantste Facebook blunders:

Eveline (26): “Toen ik voor het eerst een creditcard aanschafte, was ik heel trots en wilde ik dit graag met mijn vrienden delen. Ik maakte een foto van de pas en plaatste die op Facebook. Dat is wel zo’n beetje het domste dat je ooit kan doen, weet ik nu. Gelukkig reageerde er iemand op die uitlegde dat iemand de codes op de foto kon gebruiken om mijn creditcard te gebruiken. Ik heb de foto er zo snel als ik kon weer afgehaald, maar ben bang dat heel veel mensen deze domme actie op hun tijdlijn voorbij hebben zien komen.”

Fenna (31): “Op een avond zat ik het Facebookprofiel van de nieuwe vriendin van mijn ex eens rustig te bekijken. Ik scrolde door oude berichten en was lekker in haar verleden aan het spitten. Ik werd vooral heel blij van de gênante foto’s van vroeger tegen kwam. Ik was helemaal in mijn nopjes tot ik per ongeluk een post van drie jaar geleden likete. Ik kon wel door de grond zakken, want daar heeft ze natuurlijk sowieso een melding van gekregen. Sindsdien durf ik nooit meer ver terug te gaan op andermans Facebookprofiel.”

Anja (25): “Ik ging met een vriendin naar een concert en moest een vergadering missen om daar bij te kunnen zijn. Dat had ik de vriendin waarmee ik was nog wel verteld maar zij plaatste doodleuk een foto van het concert op Facebook waarin ze mij tagde. De volgende dag op werk, werd ik wel even raar aangekeken…”

Linda (33): “Ik zat met een paar vrienden op het terras en had het over mijn nieuwe vlam. Aangezien mijn vrienden heel nieuwsgierig werden, pushten zij mij om zijn profiel op Facebook op te zoeken. Ik was best wel trots dat ik zo’n knapperd aan de haak had geslagen dus opende ik het profiel van deze man. Enthousiast liet ik zijn foto’s aan iedereen zien. Totdat ik een stem achter me hoorde: ‘Hé, die ken ik’! Bleek het zijn beste vriend te zijn. Zo gênant”

Lees ook: ZeBlundert: dit zijn jullie gênantste Facebook blunders