Lifestyle
Lifestyle

Dingen waar je nog steeds je vader voor nodig hebt

Reageer 0

We houden van onze mama's, maar soms heeft een vrouw gewoon haar vader nodig. Hij weet nou eenmaal dingen die voor je moeder onbegrijpelijk zijn. Het maakt niet uit hoe oud we zijn: voor de volgende dingen hebben we papa nodig...
 
We schreven laatst al over waarom we niet zonder onze moeders kunnen, maar we kunnen ook echt niet zonder onze vaders. Kom op hé, een leven zonder die ouwe brombeer? Je moet er echt niet aan denken! Wie moet je anders bellen als je:
 
Een lekke band hebt?
"Pááááp... Hoe plak ik een fietsband?" Ondanks dat hij je dit al op achtjarige leeftijd heeft geleerd, bel je je vader nog steeds op als je weer eens door glas bent gereden. Je vergeet gewoon elke keer hoe het moet! En papa is zo lief om je elke keer weer te helpen. Wat een held.


 
Mannelijk advies nodig hebt?
Je twijfelt over een bepaalde outfit en hebt gewoon een mannelijk oog nodig dat je uit je crisis kan helpen. Dus stuur je foto's naar je vader met de vraag of je schoenen wel onder je broek kunnen. De beste brave man stuurt vervolgens alleen de tekst 'vast wel?', want hoeveel weet hij nou van kleding? Maar hij heeft het geprobeerd, daar gaat het om.
 
Problemen hebt met je laptop/wifi?
Ja, je zou je moeder kunnen bellen als je wifi het weer eens niet doet. Maar we weten allemaal dat dat resulteert in een lange uitleg van wat wifi ís, gevolgd door een instructie die je niet snapt en waardoor je uiteindelijk je hele netwerkverbinding om zeep helpt. Wees verstandig: bel je vader.
 
Klusjes hebt in huis die je zelf niet kunt doen?
Een lamp vervangen kun jij echt wel zelf, maar hoe je een toilet ontstopt? Pfff, daar waag je je niet eens aan. Speciaal voor dit soort noodgevallen staat papa onder sneltoets nummer één. En hij dacht dat het was omdat je meer van hem houdt dan van mama. Schattig hoor.
 
Vragen hebt over je contract?
Af en toe snap je geen snars van je contract, je pensioen en alle andere werk- en geldgerelateerde zaken in het leven. Op internet vind je alleen maar lange, ingewikkelde beschrijvingen, dus bel je je vader. Want die weet alles én legt het in gewonemensentaal aan je uit. Wel zo fijn.


 
Elektriciteit uitvalt?
Zat je net lekker weg te snotteren bij The Notebook, gaan ineens alle lichten uit. Shit hé, zometeen sluipt er een engerd je huis binnen terwijl jij in het donker zit. Dat kan echt niet hoor. Snel even papa bellen om te vragen hoe je de lichten weer aan de praat kunt krijgen?
 
Even niet meer weet welke afstandsbediening de tv bestuurt?
Het is tegenwoordig ook allemaal zo verwarrend. Je hebt een televisie, een kastje voor de honderd aparte zenders waar je niet naar kijkt, een dvd-speler. Gevalletje van door de bomen zie je het bos niet meer. Maar paps wel! Snel bellen dus.
 
Gewoon even wilt dansen?
Of je nou een vriend hebt of niet, af en toe moet je vader je gewoon even in zijn armen nemen voor een dans. Geef maar eerlijk toe dat ook jij vroeger op de voeten van je vader ging staan zodat hij met je door de kamer kon zwieren. Dat gevoel moet je soms even terughalen en dat doe je door met hem te dansen.
 
Je even geliefd wil voelen?
Geen enkele man zal ooit zo van je houden als je vader. In zijn ogen ben jij nog altijd het kleine meisje dat hij in zijn armen hield toen ze net was geboren. Je vader zal altijd je grootste supporter zijn, daarom is hij de ideale persoon om te bellen als je een beetje (of heel veel) liefde nodig hebt. 


 
Geweldige verhalen over zijn jeugd wil horen?
Je denkt misschien dat jij als puber wilde avonturen had, maar je vader kon er vroeger ook flink wat van! Verhalen over alcoholvergiftiging, trektochten naar verre landen op een motor en jeugdliefdes die hij nooit is vergeten: geloof ons als we zeggen dat je het allemaal wilt horen. Al is het maar om het aan hem terug te geven als hij je wild en onstuimig noemt.
 
Wijze woorden nodig hebt?
Mama's geven goed advies, maar de papa's in deze wereld kunnen er ook wat van. Of het nou een korte peptalk of een lange speech is: jouw vader weet altijd precies welke wijsheden hij je moet meegeven in het leven.
 
Voor welke dingen heb jij nog steeds je vader nodig?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen