6 simpele ideeën om jouw slaapkamer een nieuwe look te geven

Wonen door Robin van Kooten

De lente is aangebroken en dat vraagt om een grote schoonmaak. Het is tijd om je slaapkamer weer een frisse uitstraling te geven. Klinkt misschien vermoeiend en vooral prijzig, maar niets is minder waar! Wij hebben de zes gouden tips om je kamer op een gemakkelijke manier een nieuwe look te geven.

1. Koop een nieuw dekbed en een paar sierkussens

Maak je bed netjes op met je nieuwe frisse dekbed, leg de sierkussens op je hoofdkussens en eventueel een leuke sprei aan het voeteneind. Met een handomdraai tover je jouw bed om tot de eyecatcher van je kamer.

2. Maak van je bed een hemelbed

Als je in een creatieve bui bent, kun je ook een hemelbed maken. Het hoeft niet moeilijk te zijn: met vier haken in het plafond en een mooie stof kom je al een heel eind. Spreid de stof tussen de vier haken, laat de rest langs het bed draperen en klaar. Kom maar op met die romantische nachten.

3. Geef je kamer accenten

Heb jij een rustige kleur aan je muren? Gebruik dan een andere kleur voor je accessoires. Zet bijvoorbeeld wat oudroze potjes op de vensterbank bij een grijze muur. Lichtgroene accenten kunnen hier ook leuk bij zijn.

4. Gooi eens wat weg

Als je kamer een grote chaos is, kan het een goed idee zijn om je spullen op te ruimen. Dat geeft meteen meer rust. Kies voor een bepaalde stijl die je wilt behouden. Heeft je kamer bijvoorbeeld veel blauwe accessoires? Tijd om die rode fotolijsten eens weg te gooien!

5. Zet de meubels op een andere plek

Je kledingkast kan ook heel goed in de andere hoek van de kamer staan en je bed zal leuk matchen met de kleur van de andere muur. Een andere indeling doet wonderen voor je slaapkamer.

6. Hang iets moois aan de muur

Je kunt hierbij natuurlijk kiezen voor een schilderij, maar je hebt ook de optie om het wat persoonlijker te maken. Laat een mooie foto afdrukken op groot formaat en hang het op een mooie plek. Wil je het helemaal bont maken? Dan kun je ook kiezen voor fotobehang. Zo heb je jouw favoriete herinnering over de gehele lengte van je kamer verspreid. Honderd procent dat jij elke ochtend vrolijk wakker wordt in jouw ‘nieuwe’ slaapkamer.

Lees ook: IKEA hack: 4 x goedkope boekenkast oppimpen