Deze dingen kun je na de daad beter niet vergeten te doen

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Hoe heerlijk het ook is om na een intense vrijpartij in je partner's armen in slaap te vallen, toch is het belangrijk om eerst even te gaan plassen. Een blaasontsteking wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Lekker leegplassen dus die blaas, maar daar blijft het niet bij. Er zijn nog een aantal dingen die je na de daad beter niet kunt vergeten te doen.

Schoonmaken

Een goede hygiëne down under is heel belangrijk. Van binnen regelt alles zich vanzelf, maar aan de buitenkant van je schaamstreek hebben bacteriën vrij spel om zich te vermenigvuldigen. Voor je het weet zit je met een schimmelinfectie. Om dat te voorkomen maak je je vagina voor het slapen goed schoon met een nat doekje zonder zeep.

Drink water

Je staat er misschien niet bij stil, maar zo’n vrijpartij is een flinke work-out. En net als in de sportschool, verlies je tijdens de seks dus ook veel vocht in de vorm van zweet. Drink na een vrijpartij dus minimaal twee glazen water om dat weer aan te vullen.

Probiotica

Om goede bacteriën, die je lijf (en je vagina) versterken, een handje te helpen, kun je producten eten die rijk zijn aan probiotica. Denk aan yoghurt, augurken en pure chocolade.

Katoenen ondergoed

Om je vagina in optimale gezondheid te houden is het verstandig om alleen 100 procent katoenen ondergoed te dragen. Onderzoekers raden zelfs aan om tijdens het slapen helemaal geen ondergoed aan te trekken. Gooi strakzittende en synthetische onderbroeken liever weg, om een broeinest van bacteriën down under te voorkomen.

Lees ook: Zo vaak moet je seks hebben om zwanger te worden