Zo vaak moet je seks hebben om zwanger te worden

Intiem door Annelot

Jullie zijn er helemaal klaar voor en willen het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. Als je ‘hard’ werkt aan het maken van een liefdesbaby, denk je misschien hoe vaker hoe beter. Maar betekent meer seks ook meer kans op bevruchting? We zochten het voor je uit:

Maandelijks is niet genoeg

De kans op zwangerschap is afhankelijk van heel veel factoren, maar het begint natuurlijk allemaal met een vrijpartij. Het klinkt dan ook logisch dat meer seks de kans op zwangerschap vergroot. Ook je partner zal het hier helemaal mee eens zijn. Helaas ligt het toch iets anders. Volgens voortplantingsspecialisten is de standaard regel voor mensen zonder vruchtbaarheidsproblemen: iedere dag of om de dag.

Dit tempo zorgt ervoor dat de man iedere keer vers sperma levert, dat beter is voor een bevruchting. Vaker tussen de lakens, betekent vaak meer stress en dat komt een bevruchting niet ten goede. Blijf het wel regelmatig doen. Een pauze van langer dan acht dagen wordt afgeraden als je zwanger wilt worden. Zijn kwakje bevat dan veel ‘dode’ spermacellen die geen bijdrage leveren aan zwanger worden.

Lees ook: Wat niemand je vertelt over seks tijdens de zwangerschap