Bikiniwijzer: Zo vind je de perfecte bikini voor elk figuur

Fashion door Michelle Bakker

De tijd dat we weer mogen flaneren in onze badkleding staat al bijna voor de deur, tijd dus om een nieuwe bikini aan te schaffen. Maar welke soort is geschikt voor mijn figuur? Wat is het verschil tussen al die topjes? Wil ik goed kunnen bruinen? Wat voor sluiting wil ik? Vragen waar wij het antwoord op hebben! Onthoud dit sowieso! Als je het accent wil leggen op een bepaald lichaamsdeel kan je het best werken met kleurtjes, printjes en tierlantijntjes. Donkere kleuren daarentegen verhullen en minimaliseren!

Welke bikini past bij jouw figuur?

Welke bikini bij welk figuur?

Een appelfiguur

Zijn je heupen smal? Heb je grotere borsten en een buikje? Is je achterwerk wat platter? Zijn je benen slank? Dan staan hoog uitgesneden broekjes je fantastisch! Als top kies je het best voor een exemplaar die je borsten een goede ondersteuning geeft zoals een beugelbikini of halterbikini. Ben je toch een beetje onzeker over je buikje? Dan biedt een tankini een goede oplossing.

Een peerfiguur

Zijn je heupen breder dan je schouders? Heb je kleine borsten gecombineerd met een smalle taille? Ben je gezegend met een voller achtwerk en stevige benen? Broekjes met een hogere taille passen perfect bij je lichaamsvorm. Een triangelbikini en bandeaubikini zullen je figuur flatteren.

Een recht figuur

Zijn je heupen en schouders aan de smalle kant? Heb je kleine borsten en nauwelijks een taille? Is je kont aan de plattere kant? Ga dan voor allerlei tierlantijntjes zoals een broekje dat je aan de zijkant moet strikken en bijvoorbeeld een push-up model. Deze geven optisch wat meer rondingen. Als je iets minder wil bruinen is een monokini ook een goede optie! Een bustierbikini daarentegen benadrukt je sportieve lijf!

Een zandloperfiguur

Zijn je bredere heupen in verhouding met je schouders? Heb je vollere borsten en een smalle taille? Dit gecombineerd met een goedgevulde kont? Lucky you! Jij kan alle soorten topjes en broekjes aan!

Bikini ABC

Bandeaubikini

De bikini without straps of in ieder geval waar je de bandjes af kan halen! Perfect als je mooi wil bruinen zonder vervelende witte streepjes over te houden.

Beugelbikini

Deze variant ondersteunt je borsten door de beugel die er in verwerkt is. Vaak heeft de beugelbikini schouderbandjes die je kan verschuiven met een haaksluiting op de rug. Echter zie je ook soorten die je in de nek sluit.

Welke bikini past bij jouw figuur?

Bustierbikini

In het algemeen not very fashionable als je over de klassieke modellen spreekt, maar wel erg sportief! En daarnaast erg goed ter ondersteuning van je borsten! Je kan het vergelijken met een sportbeha. Tegenwoordig heb je ook soorten die wat meer met de mode meegaan. Onthoud gewoon dat een bustierbikini een iets langer bovenstukje heeft dan de gemiddelde bikini.

Halterbikini

Een halterbikini kan je een beetje vergelijken met een triangelbikini. Beiden moeten vaak in de nek en op de rug gestrikt worden. Het enige verschil is dat de cups doorlopen in de bandjes waardoor deze variant geschikt is voor vrouwen met grotere borsten.

Monokini

Is het een bikini? Is het een badpak? Nee het is een monokini. Je kan het eigenlijk zien als een bikinitopje en een broekje die aan elkaar zijn vastgemaakt. Goed als je wat meer bloot wil laten zien dan met een badpak en wat minder dan met een bikini.

Push-up bikini

Net als bij een beha (linkje artikel: tips om de juiste beha te vinden) heb je ook bikini’s die je voorgevel een maatje meer kunnen geven. Let op! Deze soort heb je in allerlei modellen! Het gaat erom dat er pads in verwerkt zijn die je borsten optisch wat meer volume geven.

Tankini

Een tankini kan je zien als een badpak die bestaat uit een soort tanktop en een los slipje. Perfect voor als je een buikje wil bedekken.

Triangelbikini

Deze soort ken je vast wel: de bikini heeft een vorm van een soort driehoek die je kan verschuiven. Je strikt hem in je rug en op de nek.

Geschreven door: Priscilla Beun

Bronnen:

http://www.bikiniwinkels.nl/bikini_soorten_typen.htm
http://www.libelle.nl/actueel/nieuws/soorten-bikinis 
http://www.wehkamp.nl/inspiratie/badmodewijzer/ 
http://www.fashionchick.nl/fashionnews/bikinis-voor-elk-figuur/2448.html 
http://www.chilla.nl/bikini