Waarom het zo fantastisch is om zwart te dragen

Fashion door Sascha

Je komt thuis van een dag shoppen, je legt je aankoopjes op tafel en guess what… Zwarte broek, zwarte trui, zwarte lingerie. All black. Maar weet je, dat geeft helemaal niks! Want zwart is de perfecte kleur om te dragen.

 
Het kopen van kleren in een andere kleur dan zwart is nog knap lastig. Want zwart is zo’n ontzettend fijne kleur om te dragen. Het is veilig, het kleedt af en het staat iedereen. De volgende dingen leggen jou nog maar eens even haarfijn uit waarom zwarte kleren zo fijn zijn.


Het kleedt af
Do we need to say more

? Wij dachten van niet. Drie dagen achter elkaar dineren voor kerst of een veel te uitgebreid paasontbijt dat uitmondt op een uitgebreide lunch en diner. Het maakt helemaal niks uit, zo lang jij een zwart item draait ziet niemand die irritante vetrol.
 
Lekker veilig
Zwart is zwart, en zwart kan altijd, op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid. Het staat altijd goed. Al is het maar een zwarte broek met een zwart shirtje. Simple as that, maar toch heel classy.


Poepchique

Een zwart item staat nog altijd chiquer dan een gekleurd kledingstuk. En nog een weetje: zwart oogt duurder. En hee, het is toch superfijn om er chiquer en duurder uit te zien dan dat de outfit in werkelijkheid is?
 
Het staat iedereen
Ja, echt. Zwart staat echt iedereen. Het maakt niet uit welke huid- of haarkleur je hebt, zwart is always a good idea. Met kleuren gaan ladies nog wel eens de mist in, maar zwart zal jou nooit flets of bleek maken.


Klunzigheid maakt niet uit

Ben jij de klunzigheid zelve? No problemo! Want gooi jij tijdens een date een glas rode wijn over jezelf heen? Niemand die het ziet. Het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vlekken zijn bij zwarte kleren altijd veilig.
 
Niet seizoensgebonden
Zomer, lente, herfst, winter. Zwart is draagbaar in ieder seizoen van het jaar. Misschien moet je alleen op een dag met 35 graden niet al teveel zwart dragen, want dan weet de zon je snel te vinden.
 
Tijdloos
Gewoon dit.
 
Hou jij ook zo ontzettend veel van zwarte kleding?