10 tips om geld te besparen op kleding

Fashion door Laura

“Ik heb genoeg kleding, ik hoef niet te winkelen”, said no woman ever. Oké, oké. Niet elke vrouw shopt even veel en vaak, maar toch kan iedereen wel honderden euro’s besparen per jaar door slimmer te shoppen. 

geld kleding besparen

1. Zorg goed voor je kleding. Gooi ze niet op de grond of in je kledingkast. Was ze volgens de voorschriften, hang en vouw ze netjes op. Zo blijven je kledingstukken mooier en hoef je dus minder vaak de stad in voor nieuwe shirtjes.

2. Ontvang je continu nieuwsbrieven van kledingwinkels in je inbox? Schrijf je uit! Je denkt misschien dat deze acties ervoor zorgen dat je geld bespaart, maar je wordt des te meer verleid om te spenden. Als je deze niet meer ontvang, zul je merken hoe weinig impulsaankopen je doet nu je niet meer dagelijks wordt verleid door kortingsacties en Sale-aankondigingen.

3. Koop niet zomaar iets omdat het een koopje is! Heel wat mensen vallen voor marketingtrucjes van winkels. Door hoge kortingen betaal je eigenlijk meer dan je van plan was. Denk goed bij jezelf na: wilde je het shirtje of rokje in eerste instantie wel?

4. Maak minder - of liever - geen spontane bezoekjes aan H&M, Forever 21 of enig andere goedkope winkelketen, tenzij je weet wat je wilt kopen. De kans is groot dat je met iets thuiskomt wat je 1. niet nodig hebt en 2. alleen maar hebt gekocht omdat het in de sale was.

5. Als je weet dat je een kledingstuk maar één of twee keer aan gaat doen, betekent dat maar één ding: niet kopen! Het is weggegooid geld.

6. Pin een bedrag voordat je gaat winkelen. Betalen met contant geld dwingt je om nog eens na te denken over je aankopen. ‘Hmm… Doe dat jurkje toch maar niet.’

7. Investeer in (kleding)items die je dagelijks kunt dragen, zoals een tas, een sjaal, een horloge, een paar laarzen, jeans of een jas, in tegenstelling tot jurkjes en trendy tops (waar je al genoeg van hebt).

8. Voor het kopen van een appartement of auto maken de meeste een lijstje met voor- en nadelen. Doe dat ook bij andere investeringen, zoals tassen, schoenen en kleding.

9. Ben je een shopaholic én krap bij kas? Houd samen met je vriendinnen een kledingruilavond! Je kledingkast wordt niet alleen netjes opgeruimd, je krijgt er ook veel leuks voor terug zonder ook maar een cent te hebben uitgegeven. Goed bezig!

10. Shop niet als je moe, eenzaam, verveeld of kwaad bent. Je centjes vliegen er zo door en daar krijg je zeker en vast nog spijt van…

Lees ook: Handig: zo fix je kleding die niet past