Makkelijkste manier om een mango te snijden (binnen 2 minuten!)

Eten door Laura

Met de komst van de lente krijg je weer zin in zomerfruit. Aardbeien, watermeloen en mango. Heerlijk! Die laatste is wel een tricky vrucht om snel te snijden én zonder verspilling. Wij bij Ze.nl hebben daar een héél slim trucje voor gevonden.

mango snijden

Omdat een mango zo vlezig is en een dikke pit heeft, kun je wel een halfuur klungelen om een mango te snijden met een mesje. Veel mensen zetten hun mesje midden in de vrucht en snijden langs de pil, zoals je met een avocado zou doen. Vervolgens kun je met het mesje vlak langs de pit snijden, maar dat klinkt makkelijker dan gedaan. Dan snijd je de buitenste schil eraf. Ook dat gaat niet gemakkelijk, want een ‘naakte’ mango is mega glibberig. Hoe het wél moet, lees je hieronder.

 

Mango snijden binnen 2 minuten

Alles wat je nodig hebt voor deze truc is: een mango, een aardappelschilmesje en een glas met wijde opening (geen longdrink glas dus).

  1. Snijd de mango aan de twee buitenste kanten langs de pit. Het gedeelte boven en onder de pit houd je over in de vorm van een plak.
  2. Pak een van de twee helften en zet het begin van de schil op de rand van een glas (met de schil naar buiten.
  3. Duw voorzichtig, maar krachtig naar beneden zodat het glas als het ware de schil eraf pelt.
  4. Herhaal dit ook voor de andere helft.
  5. Leg de twee mango-helften op elkaar en snijdt in blokjes.
  6. Klaar!

Andere manieren om mango te snijden

Er zijn nog veel meer andere manieren om een mango te snijden. Als je bijvoorbeeld geen glas bij de hand hebt. Bekijk hier nog 4 manieren.

Lees ook: De perfecte truc om een watermeloen te snijden