Blog Suzan: Waarom vintage shoppen jouw nieuwe vriendinnendate moet worden

(Web)shops door Suzan Alberts

Stel je bent op dieet en je kunt dus niet gaan lunchen of hightea'en, stel je bent moe van een drukke week en wordt langzaam een soort oma die in de avonden nergens meer zin in heeft of stel je hebt gewoon weinig geld maar je wilt toch wat leuks doen in het weekend. Wat ga je dan doen? Lekker een dagje vintage-shoppen! Vandaag ga ik jullie overtuigen waarom dit gewoon echt een ritueel is dat je eigenlijk eens per twee/drie maanden zou moeten doen.

Veel mensen worden een beetje naar van het idee dat ze kleren aan moeten doen die een ander aan heeft gehad en vinden tweedehandskleding dus helemaal niks. Geef het echter de naam 'vintage' en iedereen loopt ermee weg. Waarom? Omdat je de tofste items gewoon voor een prikkie ergens tweedehands koopt. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag van een goede vriendin een zwarte blazer met gouden maandjes en zonnetjes eraan. Elke keer dat ik die aan heb, krijg ik complimenten en mijn Instagram followers lopen ermee weg. Daarnaast heb ik ook ooit een turquoise glittertop gevonden voor 14 euro en hij blijft gewoon tijdloos! Waarom moet je dus alle tweedehands winkels afstruinen? 

1. Het scheelt je bizar veel geld

Tweedehandskleding is gewoon een stuk goedkoper. Een echt suede jasje koop je voor rond de 30 euro en dat is natuurlijk echt niks. Een leuke blouse haal je voor een paar euro en een Levi's vintage broek haal je voor rond de 35 euro. Als je goed zoekt, heb je dan ook echt kwaliteit kleding voor heel weinig geld.

2. Het is uniek

Oké misschien een Levi's spijkerbroek inmiddels niet meer maar over het algemeen vind je wel items die tijdloos zijn en daarnaast uniek!

3. Het is ontzettend gezellig

Ik garandeer je dat je tijdens het tweedehands winkelen continu dingen tegen komt waar je bizar hard om moet lachen omdat het gewoon te bizar voor woorden is. Levert hele leuke momenten en natuurlijk snapchats op!

Overtuigd? Waar moet je dan op letten? Let erop dat je naar een winkel gaat waar ze goed met de spullen omgaan want sommige tweedehands winkels hebben echt spullen met enorme vlekken erin. Let er dus ook op wat je gaat kopen! Zitten er vlekken op? Zitten er gaten in? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat tweedehands kleding echt altijd gepast moet worden want de maten vallen kleiner uit dan de huidige maten!

Happy Vintage Hunting! 

Suzan schrijft iedere week over mode en beauty en hoopt haar lezers daarbij te inspireren om vooral lekker zichzelf te blijven! Meer weten? Bezoek dan: www.suzanalberts.com