Deel 6: Pauze

Kinderwens door Anna

Anna (36) en haar man willen dolgraag een baby. Maar wat als dit niet via de natuurlijke manier lukt? Op Ze.nl vertelt zij openhartig over het IVF-traject waar zij kort geleden in zijn gestapt.

Een break… Een pauze… jullie kennen het allemaal wel, een tijdelijke stop. Een moment om even bij te komen of de zaken opnieuw te bekijken. Een moment wat wij als mensen allemaal nodig hebben want na een pauze kun je er vaak weer met frisse moed tegenaan. Ook wij kunnen wel een pauze gebruiken.

Zoals jullie weten staan wij in de startblokken om te beginnen aan ons vruchtbaarheidstraject om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Dit traject kost veel energie en is best ingrijpend. Momenteel komen er veel nieuwe dingen op mij af, zo zijn wij net verhuisd en hebben we een puppy om voor te zorgen. Daarnaast heb ik mijn eigen ‘wiebel’-momentjes en zou een hormoonbehandeling met alle ziekenhuisbezoeken nu teveel van het goede zijn. Voor ons is dit nu niet het goede moment om dit traject door te zetten. Daarom hebben wij besloten een pauze in te lassen in ons traject.

Pauze om meer te kunnen genieten van het 'nu'. Om niet telkens stil te hoeven staan bij alles wat er bij een vruchtbaarheidstraject komt kijken. Om nog even niet huiverig te hoeven zijn voor de bijwerkingen van de hormonen die ik moet gaan gebruiken. Om even samen tot rust te kunnen komen en van daaruit weer verder te kunnen gaan. En ik moet zeggen, wat voelt dat goed om het hele verhaal even los te kunnen laten en lekker onbevangen van de eerste zonnestralen te genieten. De komende tijd gaan wij eerst eens alles in en om ons nieuwe huis afmaken en veel spelen en knuffelen met onze lieve pup. En mochten we wel op de natuurlijke manier zwanger worden... dan is dit een mooi gelukje. Zo niet, dan starten we met het traject wanneer wij daar klaar voor zijn.

Ik voel me opgelucht en kan er weer wat onbezorgder naar kijken. De pauze doet nu zijn werk al goed! Door af en toe op de rem te trappen creëer je dus veel meer ruimte voor jezelf om eens kritisch te kijken naar wat je nu eigenlijk echt wilt en waar je behoefte aan hebt. En wanneer je daar ook nog eens gehoor aan durft te geven, zul je merken dat het leven een stuk makkelijker wordt.

Ik ga lekker genieten van alles wat er op mijn pad komt.

Take a break! ;)

Liefs, Anna

Meer weten over Anna? Klik hier voor haar profiel.

Lees ook:

Deel 1: Als 'natuurlijk' zwanger worden niet zo natuurlijk is
Deel 2: Van ziekenhuis tot logeerkamer
Deel 3: Yes, goed nieuws!
Deel 4: Wanneer je overal baby's ziet
Deel 5: Antidepressiva en zwanger