Beauty / Lichaam
Lichaam

Vrouw laat zien wat er gebeurt als het geven van borstvoeding verkeerd gaat

Veel vrouwen vinden het belangrijk om hun kindje borstvoeding te geven. Het is toch een one-of-a-kind ervaring die exclusief voorbehouden is aan de moeder. Ook zorgt het voor speciale chemische stoffen, die de band tussen moeder en kind versterken. Toch zijn zelfs de meest enthousiaste voorstanders gevoelig voor een veel voorkomend kwaaltje.

Ook Lindsey Bliss uit Queens, New York had last van zo'n ontsteking. Om bewustzijn over de toestand te creëren postte ze een foto van haar ontstoken borst op haar Instagram. Ze vertelt onder de post dat het zoveel pijn deed dat ze bijna naar de eerste hulp wilde gaan. ”Het voelt alsof iemand me tegen mijn borsten trapt.” Eigenlijk wist Lindsey zelf ook maar weinig over de aandoening. "Niemand waarschuwt je van tevoren over hoe heftig mastitis kan zijn."

 
 

Een bericht gedeeld door doulabliss (@doulabliss) op

Mastitis kan worden veroorzaakt door stress en vermoeidheid, door een te strakke beha, gemiste voedingen of een slechte hand of borstkolf hygiëne, volgens The Academy of Breastfeeding Medicine. Hoewel dit het meeste voorkomt bij vrouwen die net bevallen zijn, kunnen ook vrouwen die niet zwanger of borstvoeding geven een borstontsteking oplopen.

Lees ook: Deze dingen wil een zwangere vrouw niet horen