Eens? ‘Vrouwen eten geen patat in bijzijn van knappe mannen'

Lifestyle door Laura

Wie houdt er nou niet van om af en toe een lekkere, vette puntzak met patat met mayo naar binnen te werken? En wat als een lekkere vent bij is? Nou, dan deel je toch met hem?

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen liever geen patat aanraken als er een aantrekkelijke man in de buurt is. De studie is gepubliceerd in het blad Food Quality and Preference.

Maar patat is volgens het onderzoek niet de enige 'vijand'. Vrouwen zouden sowieso ongezond voedsel vermijden in bijzijn van een knapperd. Hmm, nieuwe mogelijkheid voor dieet?

En andersom?

Gek genoeg hebben mannen totaal geen moeite om ongezond te eten in het bijzijn van een mooie vrouw. Wel blijkt dat ze voor chiquere en duurdere keuzes gaan om succesvol over te komen.

De auteur van het onderzoek claimt dat dit komt omdat mannen schoonheid en gezondheid de belangrijkste kenmerken vinden bij een vrouw en vrouwen zouden status en rijkdom het meest waarderen bij het andere geslacht.

Wij zouden zeggen: neem dit onderzoekje met een korreltje zout over je patatjes. Een man die je gaat beoordelen omdat je een snack eet, is geen leuke man. En trouwens, van een salade eten wordt ook niemand sexyer...