Lifestyle / Eten
Eten

3 x De lekkerste no-bake taarten

Niet iedereen is gezegend met zo´n oven die je bij chef-koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson in de keuken ziet staan, maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn nog genoeg heerlijke baksels die je in je keuken kunt klaarmaken, óók als je geen oven hebt.Chocolade taart met gezouten karamel
Ingrediënten voor de bodem:
- 12 digestive geplette koekjes
- 60 gram ongezouten gesmolten boter
Ingrediënten voor de karamel:
- 100 gram basterdsuiker
- 2 eetlepels vloeibare glucose
- 300 milliliter slagroom
- Zoutkorrels
Ingrediënten voor de chocoladevulling:
- Eiwit van twee eieren
- 125 gram basterdsuiker
- 300 milliliter slagroom
- 3 druppels vanille-extract
- 300 gram gesmolten pure chocolade

Zo maak je het:
Mix de geplette digestive koekjes met de gesmolten boter. Druk je mengsel daarna in een taartvorm en laat het koelen in de koelkast.

Om de karamel te maken doe je een paar eetlepels water in een pan en hieraan voeg je de suiker en de glucose toe. Zet de pan op het kleinste pitje en roer tot je suiker gesmolten is en een gouden kleur heeft.

Breng ondertussen in een andere pan de slagroom aan de kook. Wanneer de slagroom kookt voeg je het gouden suikermengsel toe aan de slagroom. Laat het mengsel nog twee minuten opstaan en zet daarna het gas uit en laat het mengsel koelen.

Wanneer je karamel iets is afgekoeld, voeg je de zout toe en schenk je het grootste gedeelte van je karamel over je koekjesbodem. De rest van de karamel bewaar je voor de topping. Zet de bodem terug in de koelkast en maak daarna de chocoladelaag.

Breng een pan water aan de kook en plaats een glazen kom op het pannetje. Meng het eiwit en de suiker in de kom en roer tot de suiker is opgelost. Haal je kom van het pannetje af en roer je mengsel met een garde tot een dikke meringue-achtige structuur ontstaat.

Roer daarna de slagroom en vanille-extract in het mengsel en voeg daarna de gesmolten chocolade toe. Wanneer alles goed met elkaar is vermengd, schenk je de chocolademix over je koekjesbodem en zet je het terug in de koelkast.

Wanneer je taart volledig is gekoeld, pak je een lepel om de resterende karamel over de taart te draperen.


Tiramisu chocoladecake
Ingrediënten:
- 200 gram mascarpone
- 75 gram basterd suiker
- 60 ml Marsala wijn
- 150 gram gesmolten melkchocolade
- 300 milliliter slagroom
- 150 milliliter sterke koffie
- 45 milliliter koffielikeur
- 24 lange vingerkoekjes
- Cacaopoeder

Zo maak je het:
Meng in een grote kom de mascarpone, de suiker en de Marsala wijn. Wanneer dit goed met elkaar is vermengd, voeg je de gesmolten chocolade toe.

Meng in een andere kom tweederde van de slagroom. Wanneer de slagroom dik is geworden, vouw je het in je chocolademengsel.   

Pak je cakeblik erbij en leg hier plastic folie in zodat je cake later goed uit het blik wil. Mix de koffie en de koffielikeur samen en dip de lange vingers in de koffie. Plaats daarna een laag van 8 lange vingers in het blik. Voeg de helft van je chocoladecrème toe en plaats hierna weer een laag van 8 lange vingers in het blik.

Verspreid het laatste deel van de chocolademix in het cakeblik en plaats hierna de laatste 8 lange vingers in het blik en laat het een nacht koelen in je koelkast.

Voordat je de cake de volgende dag serveert, haal je het eerst uit het blik en besmeer je het met het laatste deel opgeklopte slagroom dat je nog over hebt. Sprenkel daarna wat cacao over de cake en het is klaar om aan te snijden.


Oreo cheesecake
Ingrediënten voor de bodem:
- 20 geplette Oreo’s
- 50 gram gesmolten boter
Ingrediënten voor de vulling:
- 650 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 225 milliliter slagroom
- 16 geplette Oreo’s
Ingrediënten voor de (optionele) topping:
- 180 milliliter slagroom
- 50 gram poedersuiker
- Een halve eetlepel vanille-extract
- 6 Oreo’s door midden gesneden

Zo maak je het:
Om de bodem te maken meng je de geplette Oreo’s met de gesmolten boter. Druk deze bodem in een taartvorm en plaats het in de koelkast.

Voor de vulling mix je de roomkaas, suiker en vanille-extract in een grote kom tot het een geheel is. Roer hierna de slagroom door het mengsel en voeg hierna ook de 16 geplette Oreo’s toe.

Verspreid je vulling over de taartbodem en zet het hierna 4 tot 5 uur terug in de koelkast. Hierna kun je de taart serveren aan je gasten.

Wil je nog graag een topping aan je taart toevoegen? Dan maak je die als volgt:
Meng de slagroom, poedersuiker en vanille-extract in een kom en klop dit (met een staafmixer) tot het dik wordt. Stop je mengsel daarna in een spuitzak en spuit dit langs de rand van de bovenkant van je taart. Druk je door midden gesneden Oreo’s tussen de slagroompieken en zet het daarna nog een tijdje in de koelkast.