10 types die je tegenkomt in de sportschool

Sport & gezondheid door Laura

De beste plekken om ‘mensen te kijken’ zijn: de kroeg/club, het terras en – juist – de sportschool. Een plek waar je de mens in alle soorten en maten tegen het lijf loopt. Heerlijk! Herken jij deze types?

De Kreuner

OHHH. PFFFF. AAAAH. Je hoort deze fanatiekelingen gelijk als je de ruimte binnenstapt. Even denk je dat je per ongeluk in de tenniszaal bent beland. Niets is minder waar. In elke sportschool kun je dit type op elke moment van de dag horen. 

 

Het Ik-heb-geen-idee-wat-ik-aan-het-doen-ben-type

Iedereen is een keer de newbie geweest, dus daarom herken je deze persoon ook uit duizenden. Een angstige blik, ouderwetse sportschoenen en meestal te spotten in groepsverband.

 

De Barbie

Een echte vrouw draagt natuurlijk 24/7 make-up. Ahum. Zoek naar een dame met een volledig opgemaakt koppie, een push-up sportbeha in een maat te klein, een strakke yoga pants en soms zelfs een kauwgommie erbij.

Maar even serieus: als vrouw mag je 100% zelf weten hoe je eruitziet, maar in de sportschool hoef je niet #flawless te zijn. Niemand kijkt naar je foundation. 

 

De Wolk

Deze bink is zó gespierd dat het lijkt alsof het elk moment weg kan vliegen. Dat komt natuurlijk door een paar ovalen helpertjes… If you know what I mean.

 

De Selfie-queen/king

Ooit gehoord van de uitspraak: Je kunt ook naar de sportschool gaan, zonder dat je het op Instagram hoeft te zetten? Nou, de selfie-queen en -king trekken zich er niks van aan. Gepaard met een gezonde groene smoothie en smartphone zoekt hij of zij het beste licht in de gym voor de perfecte foto. Maar hé, je hebt goals of je hebt ze niet.

 

Het ik-wil-hier-niet-zijn-type

Terwijl de rest zich de pleuris zweet op allerlei apparaten, loopt deze heer of dame met chagrijnige blik een beetje doelloos rond. Na een minuutje op een apparaat wordt er gezucht en gekreund. #NoZin

Oeps, herken ik mezelf?

 

De treuzelaar

Eerst rustig het handdoekje uitleggen. Oeps, nee verkeerde kant. Handdoekje recht strijken. O ja, even het haar goed doen. Oké, dan plaatsnemen op het fitnessapparaat. Nog even de mobiel checken, selfie erbij. Hmm, welke hashtags zou ik gebruiken? Et cetera… et cetera.

 

Het fitcouple

Allebei een strak lijf, knap en rete fanatiek. Het stelletje herken je natuurlijk gelijk. De favoriete workout van het stel is degene waarbij je elkaar na rep een kusje geeft. ‘Wat lief!’ Denkt niemand. Jaloers? Welnee…

 

De pro deo instructeur

Hij werkt niet voor de sportschool, maar je zou het haast denken. Dit type hangt een beetje rond de apparaten, op zoek naar een ‘Barbie’ meets ‘Ik-heb-geen-idee-wat-ik-aan-het-doen-ben-type’. Als ware held springt-ie maar wat graag in de bres als een dame een oefening niet optimaal uitvoert.

 

Welke types herken jij uit jouw sportschool?