'Pas op met zwarte gezichtsmaskers!'

Beauty door Laura

Even doorbijten en daarna een mee-eter vrije T-zone waar je U tegen zegt. Je hebt vast, net als de Ze-redactie, gegierd om de filmpjes waar meiden gillend van de pijn een gitzwart gezichtsmasker van hun huid aftrekken. Maar wie een mooie huid wil hebben, moet pijn lijden… toch? Nou, niet dus.

Zwarte gezichtsmasker

De gezichtsmaskers met ‘geactiveerde houtskool’ zijn al jaren te koop, maar de laatste maanden is de trend ontstaan om ze te Do-It-Yourselfen met onder andere houtskoolpoeder en lijm! Ook de maskers die je in de winkel koopt, blijken niet goed te zijn voor je huid.

Huidexpert Andy Millward adviseert om de zwarte peel-off maskertjes niet te gebruiken. ‘De maskers werken als lijm die de huidcellen en haartjes vastplakt’, zo vertelt aan de Britse Metro. ‘Wanneer je het eraf trekt, verwijder je cellen van de buitenste laag van je huid en haartjes.’ Dat is dus precies wat zo’n pijn doet. Je bent je gezicht als het ware aan het waxen. Dat verklaart ook waarom je huid zo geweldig zacht en glad aanvoelt als je het masker hebt gebruikt.

 

 

Dat niet alleen: ook de natuurlijke oliën die je huid in balans houden, verdwijnen bij het verwijderen van het zwarte laagje. ‘Deze oliën zijn een chemische barrière die de huid beschermd van schadelijke micro-organismes,’ legt Millward uit.

Er is meer slechts nieuws. Die zwarte puntjes die zo bevredigend achterblijven op het zwarte maskertje zijn helemaal geen mee-eters! De meeste zijn ‘sebaceous filamenten’, een soort van fijne talg draadjes die je huid beschermen voor schadelijke bacteriën.

 

 

Heb je nu nét zo’n masker gebruikt, dan is er ook weer geen reden voor paniek. Binnen 30 dagen herstelt je huid zichzelf weer. Pfieuw.

 

Lees ook: Shapen maar: met deze make-uptips geef jij je gezicht de vorm die je wilt