Dit gebeurt er met je gezicht als je met make-up op slaapt

Gezicht door Annelot

Het overkomt ons allemaal wel eens: na een lange dag duik je nadat je thuis komt meteen je bed in zonder je tanden te poetsen of je make-up eraf te halen. Niet zo goed, maar voor een keertje kan het best. Maar sommige mensen halen bijna nooit hun make-up eraf en dat is wel heel slecht. Waarom? Dat lees je hieronder.

1. Je wimpers kunnen afbreken
Als je gaat slapen met make-up op dan breng je je wimper in ‘gevaar’. Als je mascara draagt zijn je wimpers niet in hun natuurlijke staat, maar hebben ze een laagje mascara. De mascara maakt je wimpers hard en daardoor ook breekbaarder.

2. Je kunt last krijgen van oogirritatie
Als je slaapt kunnen bepaalde deeltjes van je make-up in je oog komen. Dit kan oogirritatie veroorzaken en leiden tot een ooginfectie. Als je ooit een infectie hebt gehad, gooi dan echt al je make-up weg om ervoor te zorgen dat het niet terug komt.

3. Je poriën kunnen verstopt raken
Met make-up op slapen kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en kan leiden tot acne. Haal dus altijd je make-up eraf en vergeet ook je gezicht niet schoon te maken!

4. Je lippen kunnen uitdrogen
Mooi hoor die lippenstift, maar het is echt niet goed om er mee te gaan slapen. Het droogt je lippen namelijk uit, helemaal als het een long lasting formule is.

5. Je huid heeft geen tijd om te rusten
Je huid gebruikt de tijd dat je slaapt om te herstellen en dat kan niet als je make-up er nog op zit. Het is niet goed voor je huid om met make-up op te slapen en het kan er ook voor zorgen dat je huid sneller ouder wordt.

Bron, bron, bron