7 manieren om beter te slapen!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Heb jij ook elke avond plafonddienst en lig je uren te draaien voordat je ein-de-lijk in slaap valt? Dan doe je misschien iets helemaal verkeerd. Slaapgoere Goedele Leyssen heeft 7 tips op een rijtje gezet waardoor iedereen elke nacht als een roosje kan slapen. Wat moet je hiervoor doen?

1. Let op je ademhaling
Adem in, adem uit. Sluit je ogen en leg een hand op je buik, en de andere hand op je borst. Vervolgens adem je diep in en zorg je dat je buik uitzet bij het inademen, en weer inkrimpt wanneer je uitademt. Je leert door deze tactiek op de juiste manier ademhalen en je komt gegarandeerd tot rust.

2. Schraap je tong
Dit klinkt een beetje gek, we know. Maar in de nacht onderga je een soort detox, en al het vuil in je lichaam wordt verwijderd. Deze tip doe je 's ochtends vroeg al, want dan schraap je alle afvalstoffen van je tong, in plaats dat je ze weer inslikt. Dit zorgt voor een frisse start van de dag, en in de nacht kan je lichaam weer opnieuw ontgiften.

3. Neerwaartse hond
Wat zeg je?! De neerwaartse hond, oftewel de downward dogpose, is een houding die wordt gebruik bij yoga. Ben je niet zo'n fan van yoga, maar wil je toch tot rust komen? Doe dan deze pose. Een kwartiertje in deze (ietwat ongemakkelijke) positie staat schijnbaar gelijk aan een heel uur yoga en dan kom je toch lekker tot rust.

4. Eet niet te laat
Te laten eten zorgt ervoor dat je lever heel de nacht bezig is met het verteren van je maaltijd. Hierdoor is je lever niet optimaal voor het zuiveringsproces van je lichaam. Beste tijdstip? Rond 18:00 uur. Later op de avond kun je prima nog iets kleins eten, met de nadruk op klein en lichtverteerbaar en bij voorkeur ook iets wat weinig energie bij je opwekt, want anders begin je weer met je plafonddienst.

5. Geen alcohol
Dit is een lastige ladies, we know. Als je voor het slapen gaan drinkt, slaap je oppervlakkiger. Dit zorgt er ten eerste voor dat je nachtrust niet helemaal fijn is en daarnaast word je hoogstwaarschijnlijk niet zo fit wakker.

6. Verwen jezelf
Maak een kleine wellness thuis en leg jezelf even heerlijk in de watten. Sowieso altijd lekker om te doen, maar in dit geval ga je er ook nog eens optimaal van slapen. Een gezichtsmasker, scrub, olie en vervolgens een koude douche. Goed voor je immuunsysteem, het werkt ontgiftend én houdt je organen en klieren in topconditie.

7. Slaap op je rechterzij
Als je op je rechterzij ligt, ga je automatisch meer via je linker neusgat ademen. 'Je activeert je parasympatische zenuwstelsel en valt sneller in slaap' zegt Goedele.

Wij gaan het vanavond proberen, jullie?

Bron, bron, bron, bron