Dit is waarom je altijd dezelfde outfit uit de kast trekt

Mode & trends door Vrouwen redactie

Je kledingkast puilt uit en nog heb je niks om aan te trekken. Je hebt ongeveer 4 á 5 favoriete shirtjes die je het liefst zo vaak mogelijk draagt. Zolang je geen volbloed trendsetter of fashionista bent die 's ochtends graag de tijd neemt voor haar outfit, is de kans groot dat je vaak dezelfde setjes draagt. Je bent niet de enige, het is namelijk een écht probleem en je kan er helemaal niks aan doen! Dit is waarom het toch altijd zo is dat we een aantal kledingstukken het meest dragen.


Reden numme één is dat wij mensen gewoontedieren zijn, die snel neigen naar de makkelijkste optie. Maar kledingstukken die makkelijk te dragen en combineren zijn zorgen ervoor dat we onze creativiteit niet optimaal benutten. We blijven in onze veilige comfort zone. Tip: kies niet voor de automatische piloot en probeer verschillende combinaties.


De tweede verklaring is dat we van één ding altijd graag meer willen hebben, namelijk tijd. Door dit probleem kiezen we vaak voor outfits die in het verleden goed hebben gescoort. Deze stukken komen op de front row, omdat ze al eerder succes hebben geboekt. Tip: kijk 's avonds al wat je de volgende dag aan wilt doen zodat je wat meer tijd hebt en verschillende outfits kunt uitproberen.

Ook slim om te doen: gooi je kledingkast even volledig om en ontdek wat voor pareltjes er allemaal achterin liggen! Je bent weer helemaal fashionable na een goede opruimbeurt.

Bron, bron, bron, bron