Beauty / Gezicht
Gezicht

Gebruik jij je deodorant al jaren verkeerd?

Een spuitje deo onder je oksels knallen, en klaar ben je. Helemaal fris en fruitig voor de rest van de dag. Dènk je, maar niets is minder waar. Vermijd de volgende fouten, om optimaal resultaat uit je deo-routine te halen!

Je gebruikt deo in plaats van anti-transpirant, of andersom
Even voor de duidelijkheid, dit zijn twee totaal verschillende producten. Deodorant zorgt ervoor dat je geen vieze geurtjes ruikt, maar houdt het zweet niet tegen. Anti-transpirant doet dit (voor een groot deel) wel. Als je veel zweet is het dus slimmer om een anti-transpirant te gebruiken, dan een normale deo. Ben je onzeker over eventuele stinkende oksels, kies dan wel voor een deodorant met een lekker geurtje.

Je gebruikt het op het verkeerde tijdstip
Deodorant kun je in principe op ieder moment gebruiken. Anti-transpirant is vooral geschikt om 's avonds te gebruiken. Dan heeft de formule genoeg tijd om in je huid te trekken en weet je zeker dat je de volgende dag met droge okseltjes doorkomt.

Je gebruikt een (te sterk) geurende deodorant
Dit soort deo's kunnen lijden tot huidirritatie onder de oksels. Als je last hebt van eczeem of een lichte vorm hiervan, kun je beter een neutrale deodorant kopen, in plaats van eentje bloemetjesgeur.

Je gebruikt te lang dezelfde deo/anti-transpirant
Als je jarenlang hetzelfde product gebruikt, kan het zijn dat je lichaam op een gegeven moment gaat wennen aan het product. Hierdoor ontwikkelt je lichaam resistentie, doordat je zweetklieren zich aanpassen. Als dit gebeurt, heeft je anti-transpirant weinig zin meer. Kortom, af en toe van merk wisselen kan geen kwaad!

Bron, bron, bron, bron