Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit is waarom je naakt moet slapen

Niets vervelender dan een slechte nachtrust. Lig je urenlang te draaien, maar kom je maar niet in slaap? Dat kan liggen aan het feit dat je lichaamstemperatuur te hoog is.

Hier wordt je slaapcyclus namelijk grotendeels door beïnvloed. Als je slaapt is het de bedoeling dat je lichaamstemperatuur daalt, maar dit is moeilijk voor je lichaam als je een dikke pyjama draagt of een strak slaapshirt draagt. Slimmer is dus om helemaal niets aan te trekken.
Niet kunnen slapen heeft vaak te maken met, simpel gezegd, 'hoe warm je het hebt'. Ze zeggen niet voor niets dat slapen met een open raam gezonder is...

Het kan dus helpen om in je Adamskostuum te slapen, in plaats van in je schattige maar warme pyjama. Lig jij niet lekker in je nakie? Dan kan het ook helpen om een glas koud water naast je bed te zetten, om je lichaamstemperatuur een beetje naar beneden te helpen.
Een goede nachtrust is heel belangrijk, dus heb jij ook last van nachtelijke woel-sessies, probeer eens naakt te slapen en wie weet slaap jij voortaan als een roosje.

Bron, bron, bron, bron