7 redenen waarom Lissabon één van de favoriete steden is

Reizen door Mariëlle

Al meerdere keren is Lissabon uitgeroepen tot de mooiste stad van Europa voor een city trip. Why? Lissabon ís één van de mooiste steden van Europa. Hoewel het voor velen een nek-aan-nek-race blijft tussen Porto en Lissabon. Wij snappen wel waarom hoor. Vrouwen.nl's Mariëlle vloog op uitnodiging van Martinhal naar Lissabon voor een sneak preview van hun nieuwste luxe hotel midden in het centrum en om de stad te ontdekken. En ze ontdekte meteen waarom Lissabon één van de favoriete steden is voor een city trip.

De wijn
First things first: wijn. Dat is toch wel een heel belangrijk onderdeel van een vakantie. Bij de ultieme vakantie hoort natuurlijk een dagelijks glaasje (flesje?). Wijn maken, laat dat maar aan die Portugezen over. De wijn heeft wel wat weg van Spaanse wijnen. Als je van bijvoorbeeld een Spaanse Tempranillo houdt dan ben je ook wel te paaien voor de Portugese wijnen.

Het eten
Second things second. Hoewel het erom spant wordt de nummer 1 in deze lijst op de voet gevolgd door de nummer twee: eten. Cultuur moet je niet snuiven, die moet je proeven. Liefde gaat door de maag en zeker als het de liefde voor een stad betreft.


De schattige tegeltjes
Portugal is behangen met de schattigste traditionele tegeltjes in alle kleuren van de regenboog. Als je daar niet vrolijk van wordt dan heb je serieus hulp nodig.

Zon
Lekker weer is bij een city trip wel een vereiste. Voor juli en na augustus zijn de beste momenten om naar Portugal te reizen. In juli en augustus brand je weg als je in de stad loopt. En die wijn kun je dan ook een stuk minder goed handelen.


Cultuur
Lissabon stroomt over van de prachtige gebouwen.

De intens lieve mensen
Portugezen zijn zó lief en gastvrij. Ze ontvangen jou, de toerist, met open armen.


Top hotel(s... we hebben er maar één van binnen gezien, dus kunnen heel goed oordelen)
Je hoeft niet moeilijk te doen in hosteltjes, maar je kunt LUXE, in een RELAX, en MOOI hotel in het CENTRUM slapen. Zelfs met kinderen, terwijl je zelf ook nog van je vakantie kunt genieten. Martinhal heeft namelijk de mooiste accommodaties waar je als God in Frankrijk wordt behandeld. Wij mochten alvast spieken in het nieuwste hotel dat in Lissabon staat. Er werd nog flink gebouwd, maar de eerste kamer was zo goed als af, zodat wij alvast een goede indruk konden krijgen van hoe het hotel eruit gaat zien. Wauw. Alleen maar: WAUW!