WTF Journaal van vrijdag 11 augustus

Vrije tijd door Mariëlle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: in een Georgisch zwembad mag je niet zwemmen als je ongesteld bent, wetenschappers ontdekten een vis van waarschijnlijk 392 jaar oud en een man kampeert al 52 dagen voor het bedrijf dat hem ontsloeg.


In dit zwembad mag je niet zwemmen als je ongesteld bent
Een Georgische vrouw trof een tekst aan, die haar vertelde dat je niet mag zwemmen als je ongesteld bent, toen ze een duik in het zwembad wilde nemen. Ze vond het discriminerend en vroeg aan het zwembad of vrouwen ook minder hoeven te betalen gezien ze dan minder vaak zwemmen. Het zwembad zegt enkel voorzorgsmaatregelen getroffen te hebben, omdat het zwembad in het verleden nog weleens verontreinigd was. Kort verhaal lang.


Een vis zo oud als Sinterklaas
Er is een Groenlandse haai ontdekt waarvan vermoed wordt dat hij 392 jaar oud is. Omdat het beest puur op leeftijd wordt geschat door zijn formaat, vermelden wetenschappers er wel bij dat hij ook 120 jaar of jonger kan zijn. De Groenlandse haai groeit ongeveer een centimeter per jaar. Maar dan is hij nog steeds bizar oud. Kort verhaal lang.


Een man kampeert 52 dagen voor bedrijf
Een bedrijf in België moest door een herstructurering een werknemer ontslaan. De man vindt dat hij onwettig is afgewezen. Hij blijft net zo lang met zijn tentje voor het bedrijf staan totdat er iets gebeurt. Inmiddels houdt hij dat al 52 dagen vol. Slapen doet hij in de auto en douchen en scheren doet hij bij een vriend die in de buurt woont. Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron