8 gedachtes als al je vriendinnen al kinderen hebben

Relaties door Redactie Ze.nl

Als jij de enige kinderloze bent tussen je vriendinnen kan dat heel leuk zijn, maar soms mis je ook de oude gesprekken. Sinds wanneer zijn poepluiers en bijtringen boeiender geworden dan de rammelaar van jouw laatste date? Als jij ook vriendinnen met kinderen hebt herken je deze gedachtes zeker.

Lees ook: Wat je nooit moet zeggen tegen een vrouw zonder kinderwens

1. Kinderen krijgen, dat is toch gewoon nooit meer uitslapen, veel gejank en geen spontane dingen meer doen?

2. Gesprekken gaan ook ineens alleen nog maar over het kind... Dat hij nu ook spinazie kan eten naast wortels interesseert me eigenlijk niet zoveel. Hoe gaat het met joú? 

3. Waarschijnlijk denken mijn vriendinnen na het maken van élke foto van hun nageslacht: 'iedereen moet dit zien'. Ik kan alleen maar denken dat het krijgen van kinderen ervoor zorgt dat je blind wordt voor de burgerlijkheid van je eigen foto’s.

4. Oké, sommige van die foto's zijn best wel schattig! Maar die poepluiers en snottebellen hoef ik niet te zien.

via GIPHY

5. Als ik na maanden met mijn vriendinnen afspreek om bij te praten, verwacht ik stiekem dat er geen kinderen bij zijn... Maar helaas. De rest van de 'date' zijn mijn vriendinnen alleen maar bezig met over de kinderen praten of tegen de kinderen praten.

6. Leuk hoor social media, maar het lijkt wel alsof mijn vriendinnen zelf baby's zijn geworden. Ik zie alleen nog maar de kiddos op hun accounts. Het lijkt wel alsof ze zichzelf wegcijferen.

7. Ik snap na alle bevallingsverhalen en de ellende die bij het moederschap komt kijken echt niet dat er gezegd wordt dat het 'het allemaal waard is'. Vertel het me.

8. Als ik ooit kinderen neem, dan zal ik deze irritante trekjes vast niet hebben... Think again

via GIPHY

Lees ook: Hoe weet je zeker dat je wel of geen kinderen wilt? Een psycholoog geeft antwoor