Lifestyle / Reizen
Reizen

Deze toffe plekken moet je bezoeken als je naar China gaat

Reageer

Als je door China reist, ga je waarschijnlijk wel naar Shanghai, de Chinese muur, het terracottaleger en pik je Hong Kong ook nog even mee. Maar er zijn nog veel meer verborgen schatten in China die je echt niet wilt missen. Hieronder lees je de tips van een insider die een paar geweldige hidden gems voor je op een rijtje heeft gezet.


Sanya

Nu is de Chinese kust zelf niet zo aantrekkelijk, want er zijn maar een paar plaatsen waar het er niet vol staat met fabrieken, havens of containers. Toch heeft ook China zijn eigen 'Hawaii'. En daarvoor moet je zijn op het eiland Hainan. Hier vind je super rustige tropische stranden, gezellige strandtentjes en een heerlijk zonnetje.


Hangzhou

Vergeet Shanghai! Ongeveer 2 uur verderop ligt Hangzou, een stad die alles heeft wat je in een moderne stad verwacht mét een prachtig meer. En dat meer geeft de stad een bijzonder karakter! Waar Shanghai al compleet “verwesterd” is, zie je in Hangzhou nog lokale vissers en traditionele Chinese wijken. Huur een fiets, maak een tochtje om het meer en ga 's avonds wat drinken bij een van de vele bars langs Nanshan Lu. Zo combineer je een toffe stedentrip met authentiek China!


Yangshou

Ga terug in de tijd en ervaar het Chinese boerenleven tussen de bergen. Yangshou is een eenvoudig bergdorpje in een spectaculaire omgeving. Veel van de oude Chinese architectuur is hier nog altijd te vinden en foto’s van de bergen en het meer samen leveren je sowieso oneindig veel likes op!


Putoshan

Vanuit Shangahi kun je met een boottochtje van drie uur overvaren naar Putoshan. Dit eiland is exact het tegenovergestelde van Shanghai én is nog niet door veel toeristen ontdekt. Het China van oude prentenboeken kom je hier nog tegen. Het eiland staat vol met tempels en kloosters, maar ook strandliefhebbers kunnen hier aan een rustig baaitje even bijkomen van de drukte in Shanghai.


Kanas Lake

Daar waar China grenst aan Rusland en Kazachstan ligt het indrukwekkende Kanas Lake. Hier zie je nog echte ongerepte natuur, prachtige bergen en het is de thuisbasis van een groepje traditionele mongolen. Check de bovenstaande foto, dat zegt toch genoeg?!

Bron, bron, bron, bron, bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen