Beauty / Gezicht
Gezicht

Bewezen! Je hoeft helemaal niet te flossen

Wat kun je nou zeggen over flossen..? Je begint ermee zodra je bij de mondhygiëniste vandaan komt, je vergeet het de rest van het jaar, en je begint er weer mee zo’n 30 minuten voor je volgende afspraak. Maar jongens, het is SU-PE-R belangrijk (volgens diezelfde mondhygiëniste)! Dus je voelt je altijd wel een beetje schuldig, maar dat is nu dus niet meer nodig.


YES YES YES! Je leest het goed: je kunt de flosdraadjes kun je naar de spreekwoordelijke wilgen verbannen. De wetenschap heeft ontdekt dat het verschil tussen wel of niet flossen bij een gezond gebit minimaal is. Ze halen hiermee uit naar eerdere onderzoeken.


De onderzoekers noemen een ouder onderzoek zwak, bevooroordeeld en van zeer lage kwaliteit. Ook wordt er even aangestipt dat het vorige onderzoek is gesponsord door een leverancier van (je raadt het al!) flosdraad en tandenstokers. Nu sponsoren bedrijven wel vaker onderzoeken, maar dit maakt het onderzoek wel iets minder geloofwaardig.


WHOEHOE! Goed nieuws dus. Maar voor je je flosdraad in de prullenbak kiepert is het wel goed om te weten dat flossen wel belangrijk is als -inkoppertje- er dingen vast zitten tussen je tanden en kiezen. Dus bewaar maar een draadje voor als je weer eens popcorn hebt gegeten en een popcornschilfertje z'n weg tussen je kiezen heeft gevonden.

Bron, bron,