Je menstruatie zegt iets over je levensloop

Vrije tijd door Danielle

Yoehoe, laten we het eens hebben over dat maandelijkse feestje dat eigenlijk helemaal geen feestje is. Je zit eigenlijk nooit op je menstruatie te wachten (behalve als je je een beetje zorgen maakt over een ongepland avontuurtje natuurlijk). Maar als 13-jarige bakvis stond je te popelen tot jij ‘het ook eindelijk werd’. En bij sommige van ons werd dat geduld wel héél erg op de proef gesteld...


Dat lange wachten blijkt nu helemaal niet meer zo nadelig. Onderzoekers aan de universiteit van Californië zijn er namelijk achter gekomen dat je menstruatie iets zegt over hoe lang je leeft. En blijkbaar worden meiden die langer moesten wachten op 'hun eerste keer' ouder!

Later ongesteld worden heeft meer voordelen: vrouwen die later menstrueerde lijken minder vaak te roken of diabetes te hebben. De onderzoekers zijn er nog niet helemaal uit hoe dat komt, maar dat klinkt als goed nieuws! Wellicht dat het minder roken en de kleinere kans op diabetes ook wel zorgt voor het langere leven van deze dames.


Nu blijkt uit ander onderzoek dat we sowieso steeds ouder worden, en -even inkoppen hoor!- gezond leven heeft nog altijd de grootste invloed op je levensduur (duh!). Dus ook meiden die jong ongesteld zijn geworden hoeven zich niet direct zorgen te maken over hun persoonlijke vooruitzicht.

Bron, bron, bron