8 snelle trucjes om van verkleurde nagels af te komen

Gezicht door Annelot

Of het nu komt door je obsessie met donkere nagellak, die rookverslaving waar je maar niet vanaf komt of door het eten van bepaalde soorten fruit, verkleurde nagels zijn gewoon heel lelijk. Gelukkig zijn er genoeg maniertjes om er snel vanaf te komen. Met producten die je waarschijnlijk wel in huis hebt.

1. Doe het rustig aan met de donkere nagellak
We snappen dat donker gekleurde nagels heel tof zijn, maar probeer die lakjes wat vaker te laten staan, want je nagels worden er niet mooier op. Wissel om met een lichtere variant of geef je nagels eventjes rust door ze au naturel te laten.

2. Gebruik altijd (we herhalen: altijd!) een basecoat
Basecoats bestaan niet voor niets en zijn heus niet (alleen) bedacht om jou nóg een extra product aan je stash toe te laten voegen. Een basecoat beschermt je nagels tegen verkleuren en helpt om ze gezond te houden.

3. Vijl het verkleurde laagje van je nagel eraf
Doe dit niet te vaak, maar je kunt af en toe een buffervijl (vierkante blokvijl) gebruiken om het bovenste en verkleurde laagje van je nagel weg te halen. Als je dit te vaak doet houd je geen nagel meer over.

4. Wrijf je nagels in met citroensap
De zuren in citroensap zorgen ervoor dat je nagels ontkleuren en laten ze weer schoon achter. Breng het plaatselijk aan met een wattenstaafje of week ze in een badje met warm water en een scheut citroensap. Smeer je handen en nagelriemen daarna wel even in met een vette crème of nagelolie, want citroen kan je huid flink uitdrogen.

5. Los een gebitsreinigingstablet op
Dit verwacht je nooit, maar gebitsreinigingstabletten maken je nagels ook schoon. Deze tabletjes haal je gewoon bij de drogist en los je op een een bak warm water. Laat je nagels er tien minuten in weken en borstel ze daarna schoon.

6. Maak een zoutbadje
Maak een badje met warm water en keuken- of zeezout en laat je nagels hier even inweken. Houd er wel rekening mee dat het flink kan prikken als je wondjes op je handen of voeten hebt.

7. Smeer je nagels in met whitening-tandpasta.
De verhelderende formule van whitening-tandpasta’s werkt ook prima op je nagels. Smeer het erop, laat het eventjes intrekken en borstel je nagels daarna voorzichtig met een oude tandenborstel.

8. Breng tea tree olie aan
Als de oorzaak van je verkleurde nagels niet ligt bij je donkere nagellak of rookverslaving, dan kan het zijn dat je een schimmeltje hebt opgelopen. Gelukkig kun je dit ook prima zelf behandelen met essentiele olie van tea tree. Drup een beetje olie op je nagels en laat het een paar minuutjes inwerken. Voor het beste resultaat doe je dit een aantal maanden lang twee keer per dag.

Bron, bron, bron, bron