6 lessen die alleen je familie je kan leren

Vrije tijd door Annelot

Familie heb je niet voor het uitkiezen, dus of je het nu leuk vindt of niet, je zult ermee moeten leven. Maar in plaats van uit te weiden over alle irritante dingen aan je familieleden, hebben we het liever over het positieve ervan. Je familie heeft je namelijk gevormd tot de soms wat gestoorde, maar toch fantastische persoon die je vandaag de dag bent. Dit heb je allemaal van ze geleerd.

1. Ze hebben je geleerd om onvoorwaardelijk lief te hebben
Het maakt niet uit hoeveel familie drama’s jullie meemaken, jullie komen er uiteindelijk weer uit. Je houdt stiekem heel erg van die weirdo's!

2. Ze leerden je wie je bent en dat je daar trots op mag zijn
Welke keuzes je ook maakt, je familie zal altijd achter je staan. Je hoeft je bij hen niet stoerder voor te doen dan je bent, want ze kennen je al lang. Ze accepteren je zoals je bent en vinden dat je trots op jezelf mag zijn!

3. Je familie heeft je geleerd om (heel veel) geduld te hebben
Je wordt helemaal gek van ze als ze bijvoorbeeld een leeg pak melk in de koelkast laten staan, of nog erger: een wikkel van jouw lievelings chocoladereep. Of als ze je voor schut zetten voor je vrienden. Maar daardoor heb je wel wat sociale vaardigheden bijgeleerd, waar je nu nog steeds wat aan hebt.

4. Ze hebben je geleerd een goede vriend te zijn
Je broers, zussen, nichtjes en neefjes waren je eerste vrienden en zijn de basis van de vriendschappen die je nu hebt. Je hebt je loyaliteit, verantwoordelijkheid en natuurlijk je flinke dosis sarcasme van ze geleerd.

5. Je hebt van hun (soms heel foute) voorbeeld geleerd.
Je familie leerde je dat ieder mens het soms gewoon verkloot. Van hun fouten heb jij geleerd, want die dingen ga jij dus never nooit doen! Maar ze hebben je natuurlijk ook vaak genoeg het goede voorbeeld gegeven.

6. Ze leerden je om tegen een stootje te kunnen.
Niemand kan jou beter een schop onder je kont geven dan je familieleden. En doordat je hun flauwe grapjes en plagerijen gewend bent, kun je de van de rest van de wereld makkelijk aan. Plus: als je het een keertje niet meer aankunt kun je altijd op ze terugvallen.

Bron