Met deze tips houd je muggen op afstand

Vrije tijd door Annelot

Muggen, zo klein als ze zijn, kunnen toch een hele hoop schade aanrichten. Dat gezoem bij je hoofd is irritant, maar jeukende muggenbulten zijn de hel op aarde! Hoe je ze uit je huis weert? We hebben hier de handigste tips voor je op een rijtje gezet, zodat je die vervelende insecten de volgende keer te slim af bent. Heb je toch een muggenbult, dan lees je hier hoe je als de wiedeweerga van dat jeukende kreng afkomt.

1. Stilstaand water is lokkertje nummer één als het gaat om muggen in je huis. Ze laten daar namelijk hun eitjes achter. Laat dus geen glazen water staan, zorg dat er geen water achterblijft in schaaltjes onder je planten en op andere plekken in je huis. En denk ook twee keer na als je een glas water naast je bed zet. Zeker als het de bedoeling is dat je dat water opdrinkt.

2. Gebruik een muggenspray met DEET of citroenolie, want dat vinden muggen niet zo lekker. Lees wel de gebruiksaanwijzing goed door. Het verschilt per product hoe lang het blijft werken en hoe vaak je dus opnieuw moet smeren of sprayen.

3. Muggen houden van zweet en bacteriën en dus zijn je voeten een heerlijk hapje voor ze. Bedek je voeten daarom met sokken, sneakers, sloffen of iets anders.

4. Trek licht gekleurde kleding aan. Muggen voelen zich namelijk aangetrokken tot donkere kleuren en zoemen ze zo voorbij als jij in een wit-of pastelkleurig outfitje gehuld bent.

5. Eet je het liefst buiten, maar heb je geen zin om helemaal lek geprikt te worden? Steek dan een aantal citronella kaarsen aan. Je houdt de muggen ermee op afstand en het staat ook nog gezellig! Twee vliegen in één klap. Ehhh… muggen!

Bron, bron, bron, bron