Hippe plekjes overzicht

Vrije tijd door Danielle

Met alle nieuwe plekken die dagelijks worden geopend is het bijna niet meer bij te houden waar je en niet geweest moet zijn. No problem, want wij van de redactie offeren ons graag op om nieuwe hotspotsen leuke events te ontdekken. De leuksten delen wij natuurlijk in het hippe plekjes overzicht.

Deze waardevolle eer worden deze keer toebedeeld aan: restaurants De Rechtbank en BAUT en de te gekke festivals festivals By the Creek en Day At The Park.


De Rechtbank

De Rechtbank in Utrecht staat niet voor niets in ons lijstje met de fijnste terrassen in Utrecht. Het terras is namelijk enorm! Zowel buiten als binnen kun je kwaliteitswijnen drinken, oesters eten of van de antipasti snoepen. Maar je kunt er ook net zo makkelijk een bitter-garntituurtje wegprikken. Wij aten er de beste risotto die we ooit hebben gegeten (en dat zegt wat). Een truffel-risotto uit een met warme brandy besprenkelde grana padano. Onze knietjes worden wederom week (net als de oesters met vinaigrette die we vooraf aten) als we eraan terugdenken. Dit is er eentje voor je bucket list! En neem de kleine risotto, want die grote eet je sowieso ook helemaal op, alleen betekent dat wel: knoopje open.


BAUT & Dreesman

Pop-up restaurant BAUT Amsterdam heeft weer een nieuwe spot gevonden! Je kent ze misschien al wel van BAUT ZUID of hun eerste vestiging aan de Wibautstraat (vandaar ook de naam wiBAUT). Chefkok Michiel van der Eerde, bekend van het programma Masterchef, is het brein achter dit concept dat al jaren op verschillende plekken in Amsterdam opduikt. En dat zijn niet zomaar plekken. Ze kiezen namelijk de échte pareltjes uit. Het ‘moving circus’ is dit keer neergestreken op de derde verdieping van het voormalige V&D pand aan het Rokin. En het uitzicht daar is alleen al een reden om er naartoe te gaan. Maar ook de gerechten die geserveerd worden zijn, as usual, errrg lekker en geïnspireerd op verschillende werelddelen. B&D (zoals het heet) is zeven dagen per week geopend, maar wacht niet te lang! Na een half jaartje gaan ze er weer vandoor!


Festival ‘By the Creek

By the Creek festival in de buurt van Utrecht is onder andere van dezelfde organisatie als de festvials ZeeZout, VUnzige Deuntjes en KLEAR en BASIS. Wat dat betekent: een topfeest! De locatie was te gek! De 4 stages aan en op het water gaven een ultieme zomergevoel. Een andere stage bevond zich lekker ‘underground’ onder een brug. Strakke elektronische techno-beats vulden de ruimte. De verschillende muziekstijlen gaven samen met de sfeervolle podia het festival een unieke vibe. Hierdoor kwam er gemêleerd publiek op af en kon je ‘s middags beginnen met opzwepende R&B en hiphop en ’s avonds eindigen met keiharde techno en alles daar tussenin. Er was genoeg keuze in cocktails, wijntjes, verschillende biertjes en hetzelfde gold voor het eten. En daar houden we van!


A Day At The Park

Bij binnenkomst werden we al gevangen door bekende sounds. We hadden onze eerste GT in de hand en de Macarena werd ingezet. O MY LORD! Dat werd dansen! Op de Macarena kun je natuurlijk niet stilstaan. Na wat soepele heupbewegingen op hitjes van vroeger verkenden we de rest van het terrein en kwamen we het bruidspaar waar we al eerder over schreven tegen. Wat een leuke, vriendelijke en intens gelukkige mensen! KrissKross maakte het feestje compleet met een perfect uitgebalanceerde mix van hitjes van nu en hitjes van vroeger. Fedde Le Grand sloot daarna het hele feest af. Dikke vette aanrader!