Nederlanders hebben slaapproblemen door plasgedrag

Vrije tijd door Danielle

Wij Nederlanders zijn hartstikke goed met water, zo goed zelfs dat we ’s nachts wakker liggen van het water dat ons lichaam weer nodig moet verlaten…


Het is een bekend verhaal: heb je jezelf net lekker in de dekens gerold moet je tóch nog plassen. OMG, seriously? Je probeert het nog uit te stellen maar na een halfuur woelen moet je eraan toegeven. Gelukkig ben je niet de enige. Multiscope kwam er achter dat meer dan de helft van de Nederlanders slecht slaapt door nachtelijke toiletbezoeken.


Daarnaast doen wij er ook super lang over om in slaap te vallen, gemiddeld duurt dat namelijk 30 minuten. Eén op de acht personen gebruikt zelfs slaappillen om in slaap te vallen. Dit komt vaak omdat wij ons zorgen maken over geld, werk en onze partner.


Drie op de tien mensen slaapt slecht door het slaapgedrag van zijn partner, en zes procent van deze mensen slaapt daarom niet meer met zijn partner in een bed. Wow! Misschien dat er dan toch wat vaker gesekst moet worden, dan valt de man in ieder geval als een blok in slaap.

Bron, bron