WTF journaal van donderdag 7 juli

Vrije tijd door Danielle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: de Spice Girls geven in 2017 een concert, je kunt nu via je telefoon Pokémon in het wild vangen en 2016 duurt een seconde langer dan 2015.


De Spice Girls geven in 2017 een groot concert in Londen
Pak je haarborstel er maar bij en stof je platformschoenen af, want de Spice Girls zijn terug! In ieder geval drie van de vijf meiden hebben al toegezegd een concert te geven ergens in een park in de Britse hoofdstad. Ze zijn nog op zoek naar vervangers voor Posh en Sporty Spice. Mocht jij je Spice Girls ambities dus niet in de jaren 90’ hebben achtergelaten dan is dit je kans! In 2012 traden de meiden wel nog alle vijf op tijdens de Olympische Spelen, dus wie weet bedenken de twee afhakers zich nog. Kort verhaal lang.


Met Pokémon Go kan jij Pokémon vangen in je achtertuin!
Als jij een 90’s-kind bent, heb jij vroeger vast stiekem gewenst dat jij ook een Pikachu in je achtertuin kon vangen. En vanaf nu kan dat dus echt! Met Pokémon Go verandert jouw telefoon de wereld in een groot speelveld vol met je favoriete Pokémon. Voor de verborgen Pokémon fans is deze app misschien niet helemaal geschikt, je moet namelijk echt rondlopen om de beestjes tegen te komen. De app is binnenkort in de App Store te verkrijgen, gotta catch em all! Kort verhaal lang.


2016 duurt een seconde langer dan 2015
Als je dacht dat we alleen een schrikkeljaar kennen dan heb je het mis, er is namelijk ook een schrikkelseconde! Deze seconde is in het leven geroepen omdat de klokken anders niet gelijk lopen met de atoomklok. Op 31 december zal het dus officieel eerst 23:59:60 worden voordat we elkaar een gelukkig nieuwjaar kunnen zoenen. Kort verhaal lang.