WTF journaal van vrijdag 1 juli

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: een ijsje met vlees-smaak, genderneutrale toiletten in Utrecht en een ontsnapt schaap dat zich ontfermt over een standbeeld van een lammetje.

IJsje met vlees-smaak
Het is er niet echt weer voor, maar nu het zomer is, kunnen we weer lekker veel ijsjes vreten. En die zijn er in honderden verschillende soorten, maten en smaken. Zelfs in de smaak 'vlees'. Jep, gehakt-smaak om precies te zijn. En dit is echt de real deal in New York momenteel. Waarschijnlijk denk je nu ‘gadverdamme’, maar je proeft het vlees eigenlijk niet echt. De zoete smaakjes van aardbei, bessen en kokos zorgen namelijk voor de meeste smaak. Dat is dus misschien wel het tripje naar de big apple waard. Oh, en je vliegt er al voor 129 euro heen. Wij zeggen DOEN! Kort verhaal lang.

Genderneutrale toiletten
De gemeente van Utrecht is lekker bezig. Ze hebben namelijk sinds gisteren één gezamenlijke toilet voor mannen én vrouwen in het stadhuis geopend. En later komen ze ook in andere gebouwen te staan. Dit voorstel van D66 is overgenomen door het college van burgermeester en wethouder, wat betekent dat het wordt uitgevoerd. De genderneutrale wc’s moeten het prettiger maken voor onder andere transgenders om naar de wc te gaan. Kort verhaal lang.

Schaap met moedergevoelens
Een schaap in ’s-Gravendeel was vanochtend een beetje van slag. Ze was ontsnapt en kwam onderweg een lammetje tegen. Het arme schaap (letterlijk) had niet echt door dat dit een standbeeld was en geen echt lammetje. Ze was er niet weg te slaan. De politie moest eraan te pas komen en uiteindelijk bedachten zij een slimme truc om het schaap weer terug naar zijn eigenaar te krijgen. Ze tilden het standbeeld op en lokten zo het schaap naar een veilige plek. Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron